Orbán hergel, CsehKat nyugtat

Orbán hergel, CsehKat nyugtat

Cseh Katalinnak a jelek szerint nem tetszett Orbán Viktor pénteki rádiós interjúja. a Momentum EP-képviselője főleg amiatt húzta fel magát, mert Orbán Viktor azt mondta, hogy Brüsszel be akar avatkozni a jövő évi voksolásba, hiszen jelenleg Magyarország kiáll magáért az unióban.

„Brüsszelben, amikor előállnak a javaslataikkal, annyit akarnak hallani a magyaroktól is, hogy Jawohl!” – fogalmazott a miniszterelnök.

Erre érkezett Cseh Katalin Facebook-posztja, amelyben azt állította, hogy „Orbán hergel”, majd mindenkit megnyugtatott: Brüsszel nem fog beavatkozni a választásokba.

Vajon mitől olyan biztos ebben?

Hát nem maga Cseh Katalin volt az, aki – a Momentum Sisters másik tagjával együtt – más sem csinál Brüsszelben, mint rikácsolva felszólítja az EU-t, az EP-t, magát az Európai Bizottság elnökét, hogy mikor járnak már el végre Magyarország ellen, mikor lépnek fel végre Orbán Viktor ellen?

Hírdetés

Ha az ember csak úgy random belenéz egy EP-közvetítésbe, szinte borítékolható, hogy előbb-utóbb feltűnik vagy Cseh Katalin, vagy Donáth Anna, és az ismerős széles gesztusok közepette határozott fellépést követelnek Orbánnal és a Fidesszel szemben.

De mi higgyük el, hogy a jóságos Brüsszelnek esze ágában sincs beavatkoznia a magyar választásokba. Miért is tennék? Brüsszel jámbor, mint az Üdvhadsereg, csak semmi nyomásgyakorlás, csak semmi fenyegetőzés. Hiszen még Márki-Zay Péternek is megmondták semmi kifogásuk holmi Fleck-féle alkotmányos puccs ellen.

A Magyarország ellen indított ilyen-olyan eljárások persze nem jelentenek nyomásgyakorlást, a Sargentini-jelentés sem volt az. Most éppen jogállamisági-eljárás van napirenden, de ez is csak véletlen.

A lényeg: Cseh Katalin megmondta, Brüsszelnek esze ágában sincs beavatkozni a magyarországi választásokba.

És higgyük el neki.

Teveli Zoltán: Orbán hergel, de Cseh Katalin megnyugtatott minket


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »