Orbán három egyháza és a haszid mozgalom terjesztése Magyarországon

Finoman kifejezve is, az Amerikai Népszava nem éppen a szívünk csücske. Nem is lehet az, hiszen olyan nagymértékű a magyar nemzet elleni gyűlölete, amit tolerálni nem igazán vagyunk képesek, szellemiségével és nemzetellenes stigmáival semmilyen körülmények között azonosulni nem tudunk.

Az alábbi cikk szerzőjét is kifejezetten hungarofóbnak tartjuk. Ugyannakor nem árt, ha néha a másik oldalon állók gondolatvilágába is bepillantást engedünk, sőt akár hasznosnak is tartjuk ezeket az olvasmányokat bizonyos információk begyűjtése végett. Az alábbi írásból is sok mindent megtudhatunk például akár a MAZSIHISZ, akár a köves Slomó fémjelezte Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség munkálkodásairól és persze arról, milyen érdekek mentén, szerveződnek kapcsolatok a háttérben és ezek hogyan kötődhetnek a magyarországi kormányzathoz. No, és persze az sem elhanyagolható, hogy mindezt hogyan látja a magyarországi balliberális körökhöz kötődő zsidóság.

Bartus László: Zsidó szekta kezén a liberális média

Miután korábbi cikkünkben szóvá tettük, hogy az amerikaellenes, antiszemita és minden külföldi beavatkozással szemben szabadságharcot folytató Fidesz nem teszi szóvá, hogy amerikai (!) zsidók (!) pénzén tartják el az ellenzéki (!) média mind nagyobb részét, szeretnénk megvilágítani azt is, hogy miért. Mint írtuk, erre mondja Kohn bácsi, hogy ha ezt a Fidesz nem teszi szóvá, akkor benne van.

Idézett cikkünkben több fotót közöltünk arról, hogy az Orbán-rezsim képviselői és a New York-i főkonzulátus milyen szoros kapcsolatot épített ki a brooklyni haszid közösséggel. Köztük bemutattuk az alábbi fotót is, amely Mikola István New York-i látogatása alkalmával készült. Mikola brooklyni házában meglátogatta Moshe Leib Rabinovich munkácsi főrabbit.

Erről a fotóról van szó:

A kép jobb jobb szélén Kumin Ferenc New York-i főkonzul látható, olyan pöffeszkedő beállásban, amire csak a NER szolgája képes. Eltakarja a mellette álló, nála sokkal nagyobb személyiséget. Kumin 2014-ig az Orbán-rezsim nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkára volt, s ebben a minőségében kellett a világsajtóban hazudoznia, ha Orbán rendszerét kritika érte. New York-ba azért küldték főkonzulnak, hogy némítsa el a kritikus amerikai sajtót. De ez semmi ahhoz képest, hogy kicsoda a mellette álló másik ember, a kép jobb oldalán.

Az igazán fontos ember Kumin mellett áll (jobbról a második), aki a Forbes magazin szerint Amerika 449. leggazdagabb embere. Kárpátaljai,Munkácsról származó dollármilliárdos, aki kezdetben műtrágyából gazdagodott meg, de Amerikában ingatlanmágnásként növelte vagyonát. Alexander Rovt magyar származású amerikai zsidó üzletember, aki ezer szállal kötődik a haszid mozgalomhoz. Irodájában az íróasztalán a családjáról készült képek mellett csak Moshe Leib Rabinovich munkácsi főrabbival készült közös fotója látható.

Alexander Rovt, magyar származású amerikai zsidó dollármilliárdos, Köves Slomó és a Chábád Lubavics főszponzora, a Brit Media Kft. mögött álló befektető

Gazdagságára jellemző, hogy a Wall Street Journal szerint 2012-ben 303 millió dollár készpénzért megvásárolt egy 37 emeletes toronyházat Manhattanben a Wall Street-en, amelyet aztán 60 millió dollárért újított fel.  Rovt egyike azoknak az “amerikai gazdag zsidóknak”, akiket az ellenzéki médiumokat felvásárló Brit Media Befektetési Kft., valamint a Köves Slomó vezette  Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) ingatlan (és főleg politikai) befektetései mögött emlegetnek. Alexander Rovt nem szereti, ha ukrán oligarchának nevezik, jobban kedveli, ha csak kárpátaljai milliárdosnak (Carpathian Biliionaire) szólítjják. Egy ötemeletes háza van Manhattanben a képen látható uszodával..Alexander Rovt háza New Yorkban

A Bloomberg írt róla egy figyelemre méltó cikket “Manhattan műtrágya bárója” címmel. A cikkben sok érdekes név szerepel, a meggyilkolt Litvinyenkótól kezdve Pákh Imréig, aki szintén munkácsi, Rovt gyerekkori barátja és üzlettársa. Alexander Rovt is republikánus, Pákh Imre az Orbán-rendszer nagy támogatója, amelyet beárnyékol mostanában a Golgota című festménye elrablása. Aki a Bloomberg cikkét elolvassa, az megért valamit a kelet-európai rendszerváltások történetéből, s annak magyar vonatkozásairól. Alexander Rovt Magyarországon is létrehozta cége, az IBE Holding leányvállalatát, amely bekerült a magyar bulvársajtóba is, miután a cikk szerint az IBE Kereskedelmi Kft.-ben ügyvezető Róth György adott milliárdos kölcsönt Silvio Berlusconinak. Róth György szintén a haszidok és a Köves-féle EMIH nagy támogatója.

Alexander Rovt érdekelt a tavaly októberben megnyitott Aria Hotel Budapestben is, amely a New York-i Library hotellánc tagja, amelynek alapítója és elnöke Henry Kallan. Az amerikai sajtó szerint az Aria Hotel 50 százalékos tulajdonosa Alexander Rovt. A megnyitó gálaesten Henry Kallan mellett részt vett és az est díszvendégeként beszédet mondott Bogyay Katalin magyar ENSZ-nagykövet, megjelent tucatnyi más nagykövettel együtt Colleen Bell amerikai nagykövet, természetesen Köves Slomó, és egyebek mellett a másik két befektető, Alexander Rovt és Izsák Róbert is.

Itt tárulnak fel a témánk szempontjából fontos összefüggések. Izsák Róbert (Robert Izsak néven) az ellenzéki médiumokat felvásárló Brit Media Kft. többségi tulajdonosa, a Brit Europe Foundation vezetője. Zsidó körökben tudni vélik, hogy a szintén brooklyni kötődésű Izsák Róbert Alexender Rovt embere, az Izsák Róbert által vezetett projektekhez a pénzt Rovt adja. Az Origo-nak adott interjújábanMegyeri András Jonatán, a Brit Media Kft. ügyvezetője nem kívánt a hírportál kérdésére sem Izsák Róbertről, sem a mögötte álló valódi befektető személyéről beszélni.

A Szombat, a Mazsihisz-hez közelálló zsidó politikai és kulturális folyóirat szerint Izsák Róbert Budapesten egy haszid mozgalomhoz tartozó Chabad rabbi  tanítványa volt, és Amerikában is a Chabad mozgalomhoz tartozik. “Ottani üzleti kapcsolatait, köztük igen vagyonos személyeket mozgósított a Chabad magyarországi projektjei érdekében, s ezek csatornázása végett jegyezték be Brüsszelben a Brit Europe alapítványt” – olvasható a Szombatban. Az egyik “vagyonos személy” (ha nem az egyetlen) Alexander Rovt. Ha Izsák Róbertről elmondható, hogy Rovt embere, akkor Rovt-ról elmondható, hogy a haszid Moshe Leib Rabinovich munkácsi főrabbi embere. Odateszi a pénzét, ahova a munkácsi főrabbi (és az emberei, magyarországi képviselői) mondják. Ha ezt lefordítjuk a nagy hasonlóságot mutató Hit Gyülekezete működésére, akkor Moshe Leib Rabinovich rabbi nem más, mint Alexander Rovt Németh Sándora.

Budapesti vallásos zsidó körökben úgy tudják, hogy a magyarországiChábád Lubavics mozgalom, ezen belül a Köves Slomó által alapított Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) befektetései mögött Alexander Rovt pénze áll, minden befektetésre, így a média projektre is ő adta a pénzt. Ezek a befektetések Alexander Rovt számára aprópénznek számítanak, a zsebéből kifizeti őket. Ezek nem is elsősorban üzleti befektetések, amelyektől anyagi hasznot remél, hanem a haszid mozgalom terjedését segítő támogatások. S itt érkezünk el oda, hogyan tekintsünk a magyar ellenzéki média szisztematikus felvásárlására.

A magyar ellenzéki médiumok felvásárlása mögött (Klubrádió, 168 Óra, érdeklődtek az Origo és legutóbb a Népszava iránt is) az 1775-ben alapított, New York-i székhelyű Chabad Lubavics mozgalom érdekei állnak. (A mozgalom a nevét egy orosz kisvárosról kapta, ahol a mozgalom első dinasztiái éltek.) A brooklyni lubavicsiak a világ legnagyobb zsidó szervezete. A Chabad ortodox irányzat, a haszidizmus egyik ága, ellenfelei szerint egy zsidó szekta, valójában egy zsidó reformmozgalom. Hasonló szerepet tölt be a zsidó valláson belül, mint a kereszténységben az ATV-t tulajdonló Hit Gyülekezete.

Hírdetés

Célja a zsidóság és a zsidó vallás megújítása és széleskörű megismertetése, a haszid filozófia terjesztése, a zsidó vallástól eltávolodott zsidók visszatérítése és bevonása a zsidó közösség életébe. A zsidó értékek terjesztése a világban, a zsidók és nem zsidók közötti falak lebontása, de nem az asszimilációval, hanem ellenkezőleg. Szakítani akar a zsidóság befelé fordulásával, a “gettószellemmel”, a vallásos zsidókat a nem zsidók mindennapi életének természetes részévé kívánja tenni. El akarja érni és vissza akarja hozni a zsidó fiatalokat. Életet akar vinni a szerintük kiüresedett zsidó vallási közösségekbe, visszatérést hirdet az igazi zsidó gyökerekhez, a törvény szigorához. Egy kolléganőmet, aki a Boro Parkban lakott, megszólták, mert rövidujjú blúzban tisztességtelenkedett. De nemcsak vallási témákkal foglalkoznak, hanem kultúrával és mindennel, ami vonzó lehet a zsidóknak, s közelebb hozza a nem zsidókat is. Ehhez igénybe veszik a modern technikai eszközöket és a kapitalista menedzserszemléletet.

A szép céloknak nem örülnek a többi zsidó vallási irányzatok és szervezetek, mert e célokat általában velük szemben kívánják megvalósítani, riválisként lépnek fel, és ehhez felhasználják a világ minden részén a politikai hatalmat. Ehhez kellenek a megvásárolt magyar ellenzéki médiumok is, amelyekről úgy gondolják, hogy sok zsidó gondolkodását befolyásolják. Becslések szerint ezeknek a liberális médiumoknak a magyar zsidóság 70-80 százaléka fogyasztója. A haszidokat sok támadás éri azért, mert a terjeszkedésükhöz mindenféle politikai hatalommal képesek együttműködni.

Magyarországon, mivel a zsidóság egységes képviseletére alakult Mazsihisz erősen kötődött a baloldalhoz, a Chábád Lubavics a Fideszhez közeledett, és tőlük szerzett politikai, majd anyagi támogatást a neológok és a Mazsihisz ellen. Ennek nagy lökést adott, amikor Köves Slomó a Chábád Lubavicson belül létrehozta saját zsidó szektáját, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget (EMIH). A neve (“egységes”) emlékeztet a kígyóra az Édenben, és minden hasonló szellemiségű kezdeményezésre, amely ezzel a névvel bomlasztja az egységet. Másik oldalról viszont magát nevezi az egység megteremtőjének, hiszen csak a hozzá tartozók igaziak.

A szöveg ugyanaz volt, mint amikor a Fidesz kommunistának nevezte az RMDSZ-t, és a független határon túli pártokat, és a “sokszínűség” jegyében megalapította saját pártjait, amelyek a Fidesz irányítása alatt álltak. Most ugyanez jött létre a zsidók között. Köves Slomó szövegében a Fidesz felismerte önmagát. Megérezték annak lehetőségét, hogy a haszidok felkarolásával a jobboldal mindenkori ellenfelének számító zsidósággal szemben alternatív és megosztó zsidó közösség jöhet létre. Sikerülhet a zsidókat megosztani, és egymással szemben is kijátszani, politikai céljaikra felhasználni.

Ez történt.

Önmagában semmi kivetni való nincs abban, ha a zsidóságon belüli vallási, kulturális élet pluralizálódik, sokszínűvé válik, és tükrözi a zsidó közösségen belül is a sokszínűséget. A probléma akkor kezdődik, amikor egy arrogánsan terjeszkedő zsidó vallási irányzat politikai és államhatalmi eszközök igénybevételével terjeszkedik, s ennek érdekében politikai szövetségese lesz olyan politikai hatalomnak, amely az antiszemita Horthy-rendszer szellemi örököse, a holokausztért felelős “keresztény-nemzeti” Magyarország újraélesztője. Gyakorlatilag az játszódik le, amikor a kereszténység ortodox irányzata kiegyezett a keresztényeket gyilkoló római császárral, hogy a konstantinusi fordulat révén eretnekké nyilvánítsa és állami erőszakkal üldözze az igazi keresztényeket. Nem véletlen, hogy a katolicizmus fundamentumán álló Fidesznek tetszik ez. Erdő Péter is elment Slomó zsinagógájának avatására, mint aki tudja, hogy egy családba tartoznak.

A Mazsihisz baloldali elkötelezettsége nem abból fakadt, hogy a kommunista rendszer képviselői töltöttek be vezető funkciókat, Zoltay Gusztáv munkásőr volt, és az MSZP politikusai támogatták a Mazsihiszt. A baloldalhoz való vonzalom oka a zsidó szenvedéstörténet, a katolikus Európa évszázados üldözései és a zsidóság iparszerű megsemmisítése a holokausztban. Mindez a “keresztény” ideológia alapján, ami az Orbán-rendszer fundamentuma az alaptörvény preambulumában. A magyar jobboldal ennek az antiszemita “keresztény-nemzeti” kurzusnak az örököse. Ez látszik a tankönyvekben,az utcatáblákon és a köztéri szobrokon.

Mindez azonban nem drága ár Köves Slomónak, akit a Szombat a Chabad Lubavics mozgalom “politikai szárnyának” nevezett. Mondhatták volna “katonai szárnyának” is. Köves nem a sokszínűséget testesíti meg, hanem harcot folytat az általa képviselt egyszínűségért tisztességtelen politikai eszközökkel. A Fideszhez való csatlakozásával elérte, hogy az EMIH bejegyzett és elismert egyház legyen. A státuszt ugyanolyan paktummal szerezték meg, mint a Hit Gyülekezete, amely az ATV-t szintén nem az ellenzék kiszolgálására és a tájékoztatás céljából működteti, hanem a terjeszkedésért, a Vidám Vasárnapért, hatalomért és pénzért, egy szekta érdekei érvényesítésére, ukrán maffiavezérek stílusát idéző vezető lelkész irányításával. Köves nemcsak a státuszt, hanem a pénzt is megkapta, amit a Mazsihisz-től kerekítettek le neki. Lekötelezettje Orbánnak.

Az közismert, hogy Köves Slomó időnként a Horthy-rendszert szépíti, rendszeresen Orbánék segítségére siet, hogy az antiszemita rendszert felmentse az antiszemitizmus vádja alól, ahogy tette ezt a Zsidó Világkongresszus alkalmával is. Amikor Orbán egy alkalommal elhatárolódott egy jobbikos képviselő antiszemita szövegétől a parlamentben, akkor Köves meglátogatta Orbánt, hogy köszönetet mondjon. Orbán fogadta Köves Slomót. Köves 2010-ben kapott egy saját zsinagógát, olyanok támogatták a felújítását egyebek mellett, mint az említett Izsák Róbert és Róth György, akik Alexander Rovt pénze körül szolgálnak. A megnyitón részt vett Németh Sándor is a Hit Gyülekezetéből, a már említett Erdő, Semjén Zsolt pedig arról beszélt, hogy “Isten házát végre arra használják, amire létrehozták”.

A Magyar Narancs felsorolja, hogy Köves rendszeresen fideszes médiumokba írogat, 2008-ban a Fideszhez közel álló Századvég folyóirat hasábjain közölt tanulmányt. Az Európai Parlament magyar néppárti képviselőcsoportja (a Fidesz) az EMIH delegációját meghívta Brüszszelbe. 2010-ben a két választási forduló között Köves Slomó levelet intézett az MSZP-hez, hogy léptessék vissza edelényi képviselőjelöltjüket a Fidesz javára. A kapcsolatokat erősítette Szabó György, az Izraelből visszatért újlipótvárosi fideszes önkormányzati képviselő, a KDNP-s “Izraelita Műhely” (!) tagja, akit 2011-ben kineveztek az állami Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) élére.

Első nyilatkozatában Szabó György azt mondta, hogy szeretné megtörni a Mazsihisz monopóliumát, mert szerinte az “idegen a zsidóságtól”. Ez a Szabó György járt 2014. december 10-én Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára társaságában Kumin Ferenccel New Yorkban, ahol haszid zsidó szervezetek vezetőivel találkoztak. Szabó azzal a címmel adta az első interjúját a Heti Válasznak, hogy “Letörölni a liberális stigmát“. Ezt a liberális stigmát ők és elődeik aggatták a zsidóságra, de ha sikerül a haszidokat maguk mellé állítani, azok pedig partnereket látnak bennük az “elvilágiasodott” és elfajzott zsidósággal szemben, akkor lehetnek olyan zsidók, akikről Orbán és “keresztény” rendszere hajlandó letörölni a “liberális stigmát”. Annál is inkább, hogy az ő véleményük nagyjából ugyanaz a többi zsidóról, mint a Fidesznek. Az alábbi fotón balról a második Szabó György, a Fidesz “izraelitája”. Ezért nevezik őket zsidó antiszemitáknak is.

A Fidesz önigazolást kapott a Chábád mozgalommal és Slomóval, hogy nem véletlenül utálják ők a Mazsihiszt és a balliberális zsidókat, és nem ok nélküli az antiszemitizmus. Akiket ők zsigerből elutasítanak, azokat ezek a zsidók sem szeretik. Ehhez tegyük hozzá, hogy a lubavicsi haszidok nincsenek olyan távol a szatmári haszidoktól. New York Brooklyn negyedében, a Boro Parkban és Williamsburgben is jól megférnek egymással. Az itt élő Moshe Leib Rabinovich munkácsi főrabbi, akihez kormányemberek is úgy járnak tanácsért és áldásért, mint egy csodarabbihoz, szoros kapcsolatot ápolt Joel Teitelbaum szatmári rebbével, a szatmári haszidok alapítójával, egészen annak 1979-ben bekövetkezett haláláig. A szatmári haszidok, mint arról legutóbb írtunk, elutasítják Izrael államát is, mert világi állam, és szerintük Izraelt csak a Messiás állíthatja majd helyre. Mindez édesen cseng az antiszemita fülekben, egyes szatmári rabbik még Ahmadinezsádot is megkérték Izrael elpusztítására és ajándékokkal kedveskedtek neki.

A Magyar Narancs felidézi, hogy amikor Köves meghívta Magyarországra Jona Metzger izraeli főrabbit (akit nemrégiben súlyos korrupciós ügyek miatt elítéltek Izraelben), Orbán azt mondta bizalmas körben, hogy “mégiscsak ezek a mélyen vallásos emberek volnának az igazi zsidók”. A Narancs szerint “az EMIH számos alkalommal megmutatta, hogy képes előnyös, a Fideszt az ‘antiszemitázó’ vádaktól megvédő nemzetközi kapcsolatrendszert biztosítani Orbánéknak. Metzger látogatása előtt nem sokkal állította szembe emlékezetes parlamenti beszédében Semjén Zsolt a ‘liberális’, ‘SZDSZ-es zsidóságot’ a Tóra autentikus képviselőivel.” A Tóra autentikus képviselői lennének Köves Slomóék, és akiket ők elfogadnak igazi zsidóknak. A többieket a haszidok elfajzottaknak tekintik, csakúgy, mint a holokauszt előtti évtizedekben Prohászka Ottokár.

Semjén Zsolt Brooklynban a haszidoknál, a nem SZDSZ-es, hanem fideszes zsidók között. Vannak rendes zsidók is.

S most akkor tekintsünk a haszidok bevásárlására az ellenzéki médiában. A fentiekből világos, hogy ezeknek az ellenzéki médiumoknak a zsidó és nem zsidó közönsége a haszidok szerint “utat tévesztett” emberek közössége, akiket ők meg akarnak az “igazi zsidóságba” téríteni. A nem vallásos, asszimilálódott zsidókat, s a vallásos neológokat visszatéríteni, a nem zsidóknak másik zsidóképet nyújtani a baloldali, liberális zsidósággal szemben. Ez egybeesik Orbán “keresztény-nemzeti” rendszerének céljaival és felfogásával. A Fidesz ajándékba kapott olyan zsidókat, akik ugyanazt gondolják, mint ők. Az általuk megvásárolt médiumok feladata az agymosás, csakúgy, mint az ATV-vel a Hit Gyülekezetének.

Saját meggyőződésükből úgy változtatják meg az ellenzéki médiumok (Klubrádió, 168 Óra, később a Népszava, Origo és mások) arculatát, irtják ki belőle a zsidó liberalizmus mételyét, s konszolidálják bele a közönségét a jobboldali rendszerbe, ahogyan Orbánék erre soha nem lennének képesek. A célközönség védtelen, mert ezt zsidók teszik, méghozzá ugyanazokkal az újságírókkal, mint eddig. A haszidok még önigazolást is adnak az összes fasisztának, hogy nem ok nélkül utálják a zsidókat, hiszen az “igazi tórai zsidóság” (vö: Orbán, Semjén) is utálja őket. Ez meg is magyarázza, miért ilyenek.

Ez azt jelenti, zsidó és nem zsidó felebarátaim, hogy az ellenzéki média maradék része a Hit Gyülekezete után egy másik szekta kezébe kerül, egy zsidó szekta kezébe, amely a rendszer szolgálatába állítja azokat a médiumokat, amelyeket az ellenzékiek néznek és hallgatnak. Ideológiai céljaik vannak, amelyek egybeesnek Orbán ideológiájával és céljaival. Ehhez a Hit Gyülekezetéhez hasonlóan temérdek pénz áll rendelkezésükre, amelynek nem is kell megtérülnie. Az eszmei cél fontosabb, mint a pénz. Küldetésük van, ők is Istent szolgálják, akárcsak az Orbán-rendszer bűnözői.

Ezzel a tudatos offenzívával szemben az Orbán által kiéheztetett, kifáradt ellenzéki média áll, amely alig várja, hogy a Brit Media Kft. megvegye és eltartsa őket. Saját erejéből nem tud megélni, az ellenzék gazdagjai nem tartják el, a szocik által kilopott pénzekből semmit nem forgatnak vissza. Az újságírók készen állnak arra, hogy Németh Sándorhoz hasonlóan Moshe Leib Rabinovich főrabbinak és embereinek engedelmeskedjenek. Köves kitalálja, hogy mivel tudnának még több embert elérni, szól Izsák Róbertnek, az beszél Moshe Leib Rabinovich főrabbival, aki hívatja munkácsi barátját, és Alexander Rovt küldi a pénzt. A magyar ellenzékiek pedig csak bambulnak, hogy Bolgár György mikrofonállványként hallgatja a fideszes propagandát, s a végén a hallgató maga is elhiszi, hogy minden úgy van, ahogy ezek mondják. A Klubrádió eddig is az orruknál fogva vezette őket, az ATV-vel együtt, ezért sokaknak fel sem fog tűnni, hogy Orbán beszél hozzájuk az ellenzéki média hangján.

Idő kérdése, mikor szereznek meg mindent, amit akarnak. Az idő nekik dolgozik, mert a relatíve szabad sajtó nem bírja már sokáig és éhenhal. Úgy omlanak a haszidok ölébe, mint a kikoplaltatott önkormányzati iskolák a katolikus egyház karmai közé. Orbán az elvbarátjuk, neki akarnak megfelelni, és szükségük is van rá.  Ezért majd ő megmondja nekik, mit lenne érdemes még megvenni, aztán lefejezni, mint a 168 Órát (a Klubrádiónál erre nem volt szükség, Arató ideális partner). Minden 100 millió forint, amit Köves Slomó állami támogatásként Orbán rendszerétől kap, erre a célra fordítódik. Az is, amihez nem a sajtót használják.

Összefoglalva, megállapíthatjuk, hogy Orbánnak van három egyháza, amely gúzsba köti a társadalmat: a katolikus egyház, a Hit Gyülekezete és a Chábád Lubavics mozgalom katonai szárnya, a Köves Slomó vezette EMIH. Két közös ellenségük van, az Orbánra veszélyes Jobbik, és a nem veszélyes, de intellektuálisan fölötte álló liberálisok, köztük a liberális és baloldali zsidók. Ez a két ellenség egyaránt ellensége a katolikusoknak, a haszid zsidóknak és az SZDSZ miatt a liberálisokból kiábrándult Hit Gyülekezetének is.

Ez nem a szabadsághoz vezető út. Ez nem a rendszer megdöntését szolgálja. Ez olyan, mintha az ellenzéki média Orbán kezébe kerülne. Beköltözhetnének a Fidesz székházába. Szabad sajtó nélkül nincs szabadság, média nélkül nincs ellenzék. Ne álmodozzon itt senki arról, hogy az Orbán-rendszer megdől. Szilárd talajon áll, ha nem is kősziklán. S amíg az ellenzék nem talál el az igazi Kősziklához, a hamisítványok helyett nem vállalja fel az igazit, és nem tanul tőle, addig nyögi Orbán bús hadát.

Forrás: Amerikai Népszava

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Publicisztika


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »