Orbán: Ha valaki meg akar érteni, vegye elő a tanulmányait

Orbán: Ha valaki meg akar érteni, vegye elő a tanulmányait

A menekültválság miatt nagyobb hangsúlyt fektet a külpolitikára a miniszterelnök, mint a belpolitikára. Orbán Viktor erről Kötcsére érkezve beszélt.

Orbán Viktor erről Kötcsére érkezve beszélt. A polgári pikniknek helyet adó Dobozy kúria előtt a kormányfő a jelenlegi migrációs válságot a Hunyadi-időkhöz hasonlította. A török-verőként ismert Hunyadi János számos hadjáratban verte vissza az oszmánokat az 1450-es években.

Hírdetés

„Hunyadis idők vannak. Ha valaki meg akarja érteni hogy a magyar miniszterelnök miért arra jár amerre, akkor előveheti a történelmi tanulmányait, és megnézheti, hogy Hunyadi Jánosnak merre kellett járnia amikor a déli folyosó az akkori muszlim föláramlás előtt megnyílt. Lényegében ugyanaz az útvonal az enyém. Tehát Szerbiában voltam, szövetségeseket mentem gyűjteni Lengyelországba, jön hozzánk valóban az EU tanácsának a vezetője, elfogok menni a bulgár-török határra, Bulgáriába is le kell menni, úgy mint régen” – mondta Orbán Viktor azt követően, hogy megérkezett Kötcsére.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »