Orbán-Führer, Magyarország, szörnyű, antiszemitizmus: 2 német őrjöngés az ottani kormánysajtóból

Orbán-Führer, Magyarország, szörnyű, antiszemitizmus: 2 német őrjöngés az ottani kormánysajtóból

A neokonzervatív Die Welt Lukács György (tizedelő népbiztos) szobrát siratja „Az antiszemitizmus egyre nagyobb teret nyer Magyarországon” címmel megjelent cikkében.

A cikk „természetesen” Lukács faji azonosítása alapján hozza be az antiszemitizmust.

Az írás alatt olvasható kommentárok MINDEGYIKE a cikket támadja. Ilyeneket kifogásolnak: miért nem az a természetes, hogy egy Szent István parkban Szent István szobrát helyezzék el? Miért „Orbán-rezsim”? Nekünk meg Merkel-rezsimünk van, vág oda egy másik kommentátor. Irigyelem a magyarokat, írja megint más valaki.

(Később nyilván felébrednek majd a fizetett trollok és haszbarák.)

A balliberális Süddeutsche Zeitungban az eszeveszett „német-magyar kulturtudós”, antiszemitizmus- és lószarkutató Magdelena Marsokvszkyt interjúvolják meg „Orbán szellemi führernek látja magát” címmel.

Ha valaki rákattint ennek a nőnek bármely cikkére, és beüti a keresőbe a „völkisch-nazionalistisch”-t, (Németországban mindenkinek a hitleri nép-nemzeti kifejezés jut eszébe) biztosan megtalálja. Miközben a Marsovszky-cikk természetesen Magyarországról és a mindenkori közép-jobb kormányról szól.

Hírdetés

Az interjú összefoglalója: „Magyarország a vágy állomása a populistáknak: Magdalena Marsovszky  kultúrtudós a német odavándorlókról, a Breitbart Orbánról írt dicshimnuszairól és egy ’Nagy-Magyarország’ iránti vágyáról”.

/Ajánlás Zoltai Gusztávnak, a miniszterelnök antiszemitizmusügyi tanácsadójának: kérem, javasolja, hogy ennek a szervezetnek, annak a szervezetnek, ennek az embernek, annak az embernek adjanak még több pénzt az eddigieknél. Ha a kormány úgy látja, a várt hatás nem mutatkozik, javasolja az összeg megkétszerezését. És így tovább./

 

DIE WELT

SÜDDEUTSCHE ZEITUNG

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »