Orbán felsorakoztatja népét Brüsszel ellen

Orbán felsorakoztatja népét Brüsszel ellen

Michael Stürmer kommentárját hozta le a Die Welt. A publicisztikában az áll, hogy a magyar kormányfő ugyan nem kérdőjelezi meg az uniós tagság előnyeit, de támogatást keres a brüsszeli és berlini előírásokkal szemben.

A Die Welt Orbán felsorakoztatja népét Brüsszel ellen címmel közölte a hírportálján Michael Stürmer kommentárját, amelyben kiemelte, hogy a kvótareferendum „iskolát teremthet”, és a brit uniós tagságról tartott népszavazás után „nem kell sok fantázia annak belátásához, hogy az EU rámehet a menekültkérdésre”. Stürmer szerint Orbán Viktor kormányfő nem akarja megkérdőjelezni a „jövedelmező” uniós tagságot, de támogatást keres a brüsszeli és berlini előírásokkal szemben, mert a „kis országot” és annak társadalmi egyensúlyát, biztonságát és rendjét fenyegető veszélyt lát a menekültek korlátlan befogadásának kötelezettségében, és ebben maga mögött tudhatja a polgárok többségének támogatását, „nem csak Magyarországon”.

Az Egyesült Államok csökkenti ugyan az Afganisztánban lévő csapatai létszámát, de jóval kisebb mértékben a tervezettnél: 2017 elejéig 8400 amerikai katona marad az közép-ázsiai országban – írja a the washington post. Az eredeti tervek szerint az év végéig 5500 főre csökkent volna az Afganisztánban szolgálatot teljesítő amerikai katonák létszáma. Obama arra hivatkozott a döntés bejelentése után, hogy Afganisztánban változatlanul rendkívül ingatag a biztonsági helyzet, a tálibok változatlanul fenyegetést jelentenek, néhány vidéken még meg is erősödtek. Asraf Gáni afgán elnök üdvözölte az amerikai elnök döntését és hangsúlyozta az amerikai döntés jól szemlélteti, hogy a két ország folytatja partneri kapcsolatát a közös célok elérésének érdekében.

700 óra vagyis 17.5 negyvenórás munkahétnyi közmunkára ítélt az isztambuli bíróság ellenzéki képviselőt, mert megsértette az ország elnökét. A turkish minute beszámolója szerint Eren Erdemet először 2013-ban ítélte el a bíróság az akkor még miniszterelnök Erdogannak a médiában történt megsértése miatt. Az ellenzéki CHP képviselőjét akkor 7 ezer török líra vagyis 680 ezer forint pénzbírságra kötelezték, később azonban az ítéletet 350 nap szabadságvesztésre változtatták. A Turkish Minute közlése szerint a 2014-ben véglegesített börtönbüntetésből végül 700 óra közmunka lett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »