Orbán fasiszta pártállamot épít

Orbán fasiszta pártállamot épít

Orbán Viktor fasiszta pártállamot épít, aki puccsal szilárdította meg 2010 után megszerzett – mondta Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Brüsszelben.

Bige László azt mondta, Márki-Zay Péter annyi pénzt kap tőle, amennyit kér. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje az Egyenes beszédben elárulta, hogy még nem gondolkozott erről, de örül neki, hiszen minden támogatásra szükségük van.

Leszögezte, hogy minden eddig adománnyal nyilvánosan elszámolt, ezután is el fog,

Orbán Viktor fasiszta pártállamot épít – mondta Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Brüsszelben. Szerinte az, hogy van parlament meg választás, még nem cáfolja az állítását, hiszen megfélemlítés és elnyomás van, valamint a választások szabad voltát is megkérdőjelezte.

Hírdetés

Megerősítette, hogy a Mindenki Magyarországért Mozgalom nem tervez párttá alakulni, viszont van az Új Világ Néppárt és az Új Kezdet, mind konzervatív pártok. Azt gondolja, hogy ha minden Fideszben csalódott, valódi konzervatív emberek összefognak, akkor tudnak tényleges támogatással bíró formációt létrehozni. Ennek a jövőbeli pártnak a támogatására kérte az Európai Néppártot – mivel még alakuló formációról van szó, sem igent sem nemet nem kapott.

Arra a kérdésre, hogy a hetedik frakcióval kapcsolatban kapott-e ígéretet a pártoktól, azt mondta, hogy “van akitől van, van akitől nincs”. Nagyon reméli, hogy az ellenzék belemegy a hetedik frakcióba.

Arra a kérdésre, hogy egy új alkotmány szövegén dolgoznak-e, Márki-Zay Péter elárulta, hogy Fleck Zoltán vezetésével létrehoztak egy közjogi koordináló testületet. A tagok között volt alkotmánybírók, jogtudósok, professzorok vannak. Azt reméli, hogy december-január környékén meg lehet a közös szöveg.

Márki-Zay Péter: december-január környékén lehet meg az ellenzéki alkotmány-javaslat szövege


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »