Orbán: ez vihar előtti csend

Orbán: ez vihar előtti csend

Az európai vezetők szembekerültek a népükkel migránsügyben, ezért teljesen felül kell vizsgálniuk eddigi politikájukat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A kormányfő szerint „akárhogy is finanszírozza a civil szervezeteket Soros György, akárhogy próbál bemenni a médiába a magyar milliárdos a pénzével, és hangulatot kelteni”, az igazság az, hogy a nyugati kormányok menekültügyi politikáját a saját népük erőteljesen, növekvő számban és növekvő erővel ellenzi.

Mivel Európa a demokráciára épül, ebből előbb-utóbb baj lesz, „ezt a vihar előtti csendet, feszültséget érzi mindenki” – mondta, hozzátéve: olyat még nem látott, hogy a népnek kellene megváltoztatnia az álláspontját egy ilyen fontos ügyben. Ezért szerinte az európai vezetőknek kell teljes egészében felülvizsgálniuk eddig folytatott politikájukat.

Orbán Viktor megerősítette azt is, hogy a kormány be akarja zárni a bicskei befogadóállomást, erre készült egy akcióterv, de ez nem megy egyik napról a másikra.

Soros, soros, soros

Hírdetés

A magyar származású amerikai üzletemberről, Soros Györgyről azt is mondta, hogy Soros, aki a magyar kormány ellenzékének tartja magát, a bevándorlás ügyében áll a leginkább szemben a kabinettel, támogatja azokat a szervezeteket, amelyek le akarják nyomni, meghátrálásra akarják kényszeríteni a kormányt. „Ez a magát a magyar ellenzék vezetőjének kinevezett Soros György és a magyar kormány között éleződő konfliktus” – fogalmazott.

A Soros György által biztosított ösztöndíjak kérdésében azt mondta: „erősen kommunista gondolkodásmódnak” tartja, ha valaki egy másik ember megsegítése után azt gondolja, hogy ezzel megvásárolta őt, és onnantól kezdve neki is azt kell mondania, mint amit a segítséget nyújtó.

Nem összekeveredve

A rádióinterjúban téma volt a kormányfő csütörtökön véget ért egyiptomi hivatalos látogatása is. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor úgy fogalmazott: ha megvan az akarat és a jó szándék, akkor „békében tudunk élni a muszlim világ mellett, nem vele összekeveredve, hanem mellette”.

Egy keresztény civilizációhoz tartozó ember nem lehet muszlimellenes – jelentette ki, jelezve ugyanakkor azt is, hogy természetesen „nem akarunk átvenni muszlim szabályokat a saját életünkbe”. „Megvannak a saját életelveink, tiszteletben tartjuk az övéket, és azt várjuk, hogy ők is tartsák tiszteletben a mienket” – fejtette ki.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a migránsáradat, a Röszkénél kerítést bedöntők és „Bicskén az a borzalmas ember” – aki azt mondja egy magyar nőnek, örüljön, hogy nem erőszakolta meg – nem egyenlő a muszlim világgal. A terrorveszély, az erőszakoskodás fölött létezik egy kifinomult magas muszlim kultúra – hívta fel a figyelmet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »