Orbán és Rogán is szerepel Spéder hangfelvételein

Orbán és Rogán is szerepel Spéder hangfelvételein

Orbán Viktorral és Rogán Antallal folytatott beszélgetések is szerepelnek azokon az adathordozókon, amelyeket a Spéder Zoltán érdekeltségeinél tartott házkutatások során foglalt le a rendőrség – értesült a Magyar Nemzet a nyomozás menetét jól ismerő, megbízható forrástól.

Az MNO hétfőn írta meg, hogy az említett házkutatások során a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetéseket tartalmazó adathordozókra bukkantak. Újabb információink szerint tehát a miniszterelnökkel és a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével folytatott beszélgetések is találhatók ezeken az eszközökön.

Hírdetés

Úgy tudjuk, hogy a hangfelvételeket tartalmazó adathordozókat az üzletember villájában foglalták le. A rendőrség nem cáfolta, de nem is erősítette meg információinkat. A kommunikációs szolgálat a hozzá eljuttatott kérdéseinkre rövid válaszban tudatta, hogy „az ügyben a nyomozás folyamatban van, annak részleteiről – a korábban adott tájékoztatáson túlmenően – a nyomozóhatóság nem kíván bővebb felvilágosítást adni”.

Kérdéseinket azután küldtük el a kommunikációs szolgálatnak, hogy hétfőn hírt adtunk a lefoglalt hanghordozókról. Ezekre a kérdésekre szerettünk volna választ kapni a rendőrségtől:

Elemzik-e a lefoglalt hangfelvételeket? Amennyiben bűncselekmény gyanúját veti fel valamelyik hangfelvétel, és a beszélgetés résztvevője mentelmi joggal rendelkezik, átadják-e az egész ügyet a Központi Nyomozó Főügyészségnek, vagy elkülönítik azt az alapügytől és csak ez utóbbit adják át? Tervezi-e az NNI, hogy meggyanúsítja bűncselekmény elkövetésével Spéder Zoltánt? Amennyiben meggyanúsítják, tervez-e kényszerintézkedést Spéder Zoltán ellen a rendőrség?

Ismeretes, hogy – mint ahogy azt lapunk elsőként megírta – június 8-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatást tartottak az FHB-bankcsoportnál és Spéder Zoltán, a bank elnökének egyes érdekeltségeinél, miután a rendőrség korábban csalás és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Később a Figyelő című hetilap megírta: a rendőrség Spéder lakásán is házkutatást tartott. A bankvezér ellen ezzel egyidejűleg a kormányhoz közel álló médiában támadássorozat indult, az MNB pedig súlyos bírsággal sújtotta az FHB Jelzálogbankot.  Mindeközben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vizsgálatot kezdett az Index.hu portál kiadójánál, a Spéder Zoltán tulajdonában álló Central European Media & Publishing (CEMP) Zrt.-nél. A Spéder elleni, összehangoltnak tűnő kormányzati fellépés okát a sajtó egyelőre csak találgatja, az egyik ilyen feltételezés szerint az akció egyik célja az Index hírportál feletti ellenőrzés megszerzése lenne.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »