Orbán elpusztítaná európai ellenfeleit

Orbán elpusztítaná európai ellenfeleit

Magyarország egykor az elnyomással való szembenállás jelképe volt, most viszont már Európa kilátástalan jövőjét szimbolizálja. Erről szól egy brit elemzés.

A világ egyik legnagyobb gazdasági lapja pedig arról ír, hogy Orbán Viktor a magyar ellenzék után európai ellenfeleit akarja elpusztítani. Külföldi lapszemle következik.

Hírdetés

Orbán Viktor sikerének a kulcsa a széthúzás és az uniós ellentétek miatt európai szinten is sokra viheti. Ezzel fenyegetőzik az Economist. A lap szerint Orbán kulturális ellenforradalmat indított az EU-ban a lengyel szövetségeseivel együtt. A magyar ellenzéket már megsemmisítette és egyre inkább központosítja a hatalmat, most pedig az európa-párti uniós vezetők is kezdhetnek aggódni, mert a populizmus egész európában egyre erősebb.

Budapest Brüsszel ellen, erről ír az egyik legnagyobb indiai lap vélemény-rovata. Emlékeztetnek, hogy a magyar gazdaság hiába függ az uniós költségvetési pénzektől és a nyugat-európai, elsősorban német befektetőktől, a kormány mégis elszánt EU-ellenes propagandát folytat, a politikai haszon reményében. Az indiai cikk felidézi 1956-ot is, amikor 200 ezer magyar menekült el, és befogadták őket a nyugati országok. Most a 60. évfordulón épp a magyar kormány küzd a menekültek befogadása ellen.

Ronda lesz a jövő, ha olyan lesz, amilyet a magyar kormány akar. Erről szól a Huffington Post cikke, ami szintén 1956-os párhuzammal indít. Azt írják, a kormány hisztérikusan kampányolt az ellen az értékrend ellen, ami 56-ban több százezer magyar életét mentette meg. Magyarország egykor a kommunizmussal való szembenállás jelképe volt, most viszont Európa bizonytalan jövőjének a jelképe, összegzi a cikk.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »