Orbán elmondta, miért vonták vissza az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló javaslatot

Schmuck Erzsébet (LMP) kiemelte: a járvány rámutatott, hogy a magyar gazdaság nem fenntartható és válságálló, sokan vesztették el a munkájukat, ezért nem lehet ugyanott folytatni, ahol a járvány előtt abbahagytuk. Az EU kidolgozott egy zöld újjáépítési programot, ezzel sok tízezer munkahelyet lehetne teremteni – jelezte. Azt kérdezte, miért vonták vissza az egyszer használatos műanyagokkal kapcsolatos javaslatot.

Orbán Viktor miniszterelnök úgy válaszolt, senki sem marad jövedelem nélkül Magyarországon, mert ha valaki elveszíti az állását, három hónapig kap munkanélküli segélyt, majd utána jövedelempótló támogatást kaphat, vagy az állam több lehetőséget kínál számára, ennek része a közmunka és a toborzás is. Aki hozzánk fordul, annak különböző lehetőségeket kínálunk, mindenkinek segítünk – jelentette ki.

Kitért rá: az egyszer használatos műanyagokról szóló javaslatot azért vonták vissza, mert az iparági egyeztetéseken kiderült, hogy az érintett cégeknek sokakat el kellett volna bocsátaniuk, ezért időt kért a megoldás megtalálására.

Schmuck Erzsébet közölte: a közmunkaprogram nem megoldás, nem lehet megélni az azért járó jövedelemből. A zöld energia mentén viszont sok munkahelyet lehetne teremteni – vélte.

Hírdetés

Miért nem látták előre az egyszer használatos műanyagok tiltásával kapcsolatos problémákat? – kérdezte.

Orbán Viktor elmondta: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is arról beszél, hogy a zöld politika segítségével létrehozhatók munkahelyek, ilyen programokat terjeszt a kormány elé. A közmunkaprogram segítségével pedig 2010 után 150 ezer embert vezettek vissza a munkaerőpiacra – tette hozzá.

Megjegyezte: valóban nem kellett volna most benyújtani az egyszer használatos műanyagokról szóló javaslatot.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »