Orbán! Egy némettől talán lehetne bocsánatot kérni – de ezektől?

A Fidesz nem mutat kompromisszumkészséget, pedig a következő napok az utolsó esélyt jelentik számára, hogy megmutassa, kész az Európai Néppárt része lenni, amelyre a kompromisszumok keresése a jellemző – mondta a néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője a PAP lengyel hírügynökség szerdán közzétett cikkében.

Orbánék március végéig kaptak haladékot arra, hogy leállítsák a Brüsszel elleni kampányt, hogy a miniszterelnök bocsánatot kérjen az EPP tagpártjaitól a Jean-Claude Juncker arcával közzétett országos plakátsorozat miatt, és hogy biztosítsa a CEU Budapesten maradását.

Hírdetés

Manfred Weber jelezte: március 20-áig a frakció törekedni fog a problémák megoldására. Szerinte minden Budapest, illetve a Fidesz magatartásán múlik. „Nekik kell jelezniük, hogy maradni szándékoznak az EPP-ben. De meg kell mondanom, hogy most sem a Fidesz, sem Orbán Viktor részéről nem látok kompromisszumkészséget” – fogalmazott az EPP frakcióvezetője.

Szerinte a következő napok utolsó esélyt jelentenek a Fidesznek, hogy „megmutassa arra való hajlandóságát, hogy azon család része legyen, amelyben kompromisszumokat kötnek”. „Március 20-áig az összes megoldás az asztalon van” – tette hozzá.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője az ATV-nek azt mondta, csodálkozna, ha Orbán bocsánatot kérne. Deutsch azt is hozzátette, maradni szeretnének az EPP-ben.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »