Orbán! Egy identitásvesztett ország politikusa jönne ide rinyálni – sajnáld le!

Budapesti találkozót kezdeményez Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje a Fidesz EPP-tagsága körüli vitával kapcsolatban, a bajor politikus a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapot tájékoztatta tervéről.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI megkeresésére egyelőre nem kívánt részleteket közölni a tervezett megbeszélésről.

A Welt am Sonntag és a Die Welt című lap közös, welt.de című hírportálján szombaton közölt beszámoló szerint Manfred Weber elmondta: a következő napokban ismét törekedni fogok a személyes megbeszélésre Orbán Viktorral Budapesten, mert meg akarom próbálni világossá tenni számára, hogy jelenleg az EPP-ből kifelé vezető úton tartózkodik.

Hírdetés

Hozzátette, hogy a vonatkozó állításokkal ellentétben nem egy Kelet és Nyugat közötti konfliktusról van szó vagy a migrációs politikáról, hanem arról, hogy milyen értékek határozzák meg az EPP-t és az EU-t.

A Die Welt szombati beszámolója szerint Manfred Weber az ügyben levelet írt az EPP elnökének, Joseph Daulnak, amelyben más állt, mint korábbi interjúiban. A CEU-val kapcsolatban egyáltalán nincs szó amerikai akkreditációval rendelkező képzésről és diplomákról, hanem az intézmény budapesti tevékenységének folytatása körüli nyitott jogi kérdések rendezéséről – írta a német napilap.

Értesülése szerint az EPP elnökének írt levélben bocsánatkérésről sincs szó, hanem csupán arról, hogy a tagpártok elvárják Orbán Viktorról, hogy elismerje, ártott az EPP-nek.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »