Orbán: Baj van a magyar férfiakkal

A kormányfő szerint a magyar férfiaknak önvizsgálatot kell tartani, mert nyolc riói érmünk közül csak egyet szereztek.

„Hat aranyat vártam, és az az érzés is volt bennem, hogy megeshet az, ami még sosem, hogy mind a hat aranyat nők fogják szerezni. Nos, nyolcat szereztünk és hetet nők hoztak, úgyhogy valami baj van velünk, magyar férfiakkal. Nem tudom mi, de önvizsgálatot kell tartanunk” – mondta el Orbán Viktor kormányfő olimpiai értékelés gyanánt a riói Magyarok Házában a Blikknek.

A miniszterelnök az aranyérmeseket egyenként is méltatta, Szilágyi Áront például mesternek nevezte. Megemlítette még, hogy a női öttusázóktól is érmet várt, és az öttusát „egy méltatlanul elhanyagolt sportágnak” tartja.

Hírdetés

„Azt gondolom, hogy a gyermekeinket is az öttusa mentén lehet a legjobban felkészíteni a felnőtt élet megpróbáltatásaira, tehertételeire. Végre van két nemcsak jó, hanem szép és okos lányunk is, nagyon szurkoltam nekik, hogy most sikerüljön, de fiatalok még, talán majd legközelebb.” – jegyezte meg.

Orbán elmondta azt is, hogy bár megnézett pár versenyt, de az olimpián ő is dolgozik, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság embereivel tárgyal a budapesti játékok megrendezése érdekében. A rendezés jogát szerinte megérdemelne végre egy olyan város, mint Budapest és egy olyan ország is, amely az olimpiai éremtáblázat első tíz helyezettje közé tartozva még egyedüliként nem lehetett a játékok házigazdája. Ahogy fogalmazott: nekünk még „egyszer sem engedték meg”, hogy olimpiát rendezzünk.

A női kajak négyes aranyát élőben látta, bevallása szerint ez volt az első olimpiai bajnoki cím, amelyért a helyszínen szoríthatott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »