Orbán az MSZP egykori elnökének elhíresült mondatával zárta a kampányt

Orbán az MSZP egykori elnökének elhíresült mondatával zárta a kampányt

Egykori iskolavárosában, Székesfehérváron az MSZP volt elnökének elhíresült mondatával zárta a Fidesz kampányzáró rendezvényét Orbán Viktor. A miniszterelnök Kovács Lászlóra utalva azt mondta: hogy nem közvélemény-kutatást, hanem választást kell nyerni vasárnap. A kormányfő hangneme a március 15-i háborús retorikához képest sokkal szelídebb volt, ezúttal fenyegetés és elégtétel helyett már a felebaráti szeretetet emlegette.

Hírdetés

„A leghevesebb küzdelemben idején is arra kérek mindenkit, hogy tekintsen a szívébe, lássa meg szomszédjában a felebarátját és a honfitársát. Egy vérből valók vagyunk, mondta a farkasok fia, és igaza van. Összeköt bennünket a szívünk, az emlékeink és a hűség a hazánkhoz. Mind magyarok vagyunk. Magyarnak lenni azt jelenti, hogy szeretjük a hazánkat és tiszteljük egymást. Amíg ez így marad, addig a magyaroknak a leghatalmasabb és leggazdagabb ellenségtől sem kell visszarettenniük” – emelte ki Orbán Viktor.

Dulakodás

A miniszterelnököt és a fideszes politikusokat ezúttal is hermetikusan elzárták a sajtótól. A kampányzáró helyszínére csak azok juthattak be, akik karszalaggal rendelkeztek. A kormánypárti nagygyűlést dulakodás előzte meg. A 24.hu felvétele szerint valtonos biztonságiak rángattak és vitték el a Nem adom a házam mozgalom néhány, Fidesz ellen tüntető képviselőjét. A maroknyi tiltakozó „Szavazzunk nemmel a Fideszre” feliratú táblát emelt a magasba, amikor a biztonságiak elkezdték kiszorítani őket, a táblát pedig egy kormánypárti letörte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »