Orbán: Az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva

Orbán: Az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva

Brüsszel hiába indított kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen, a testület mandátuma jövő májusban lejár – hangsúlyozta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A miniszterelnök úgy fogalmazott: nincs jelentősége a mostani döntésének, az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva.

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a Stop Soros törvénycsomag és az alkotmánymódosítás miatt. Orbán Viktor kijelentette: a bizottság napjai meg vannak számlálva, jövőre nem csak az Európai Parlament, hanem az Európai Bizottság mandátuma is megszűnik.

A kormányfő szerint ezért nem kell jelentőséget tulajdonítani az Európai Bizottság ilyen jellegű döntéseinek, a bizottság kifutott az időből.

Hatezer eurót ér egy migráns Brüsszelben

A Financial Times értesülései szerint az Európai Bizottság hatezer eurót fizetne a Földközi-tengeren hánykolódó hajókon lévő minden egyes migráns befogadásáért az őket átvevő tagországoknak, hogy ezáltal enyhítse a nyomást a lap által bevándorlásellenesnek nevezett új olasz kormányon.

Orbán Viktor szerint ez veszélyes gondolkodásmód, elvi kérdést érint az ügy, azzal kapcsolatban, mire fordítják az uniós állampolgárok pénzét.

Olyan Európai Bizottságra van szükség, amely nem azokat bünteti meg, akik meg akarják védeni a határaikat, hanem azokat, akik támogatják a bevándorlást – vélekedett a kormányfő, majd úgy folytatta: új bizottság kell, új szemlélet, új megközelítés.

Magyarország kilép a migrációs csomag elfogadási folyamatából

Magyarország után Ausztrália is bejelentette, hogy nem fogja aláírni az ENSZ migrációs folyamatáról szóló egyezményt. Orbán Viktor elmondta: nem lehet felelőtlen nyilatkozatokat, illetve olyan dokumentumot elfogadni az ENSZ-ben, ami ellentétes a tagállamok érdekeivel.

Olyan dokumentumot akar elfogadni az ENSZ, ami később zsinórmértékéül szolgálhat a népvándorlási folyamatoknak – fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor megjegyezte: az ENSZ-ben azok az országok vannak többségben, amelyeknek érdekében áll a migráció, vagyis amelyek kibocsátó országok. Az Egyesült Államok volt az első, amely kilépett ebből a folyamatból, az amerikaiakat követte Magyarország, majd Ausztrália. A miniszterelnök szerint lesz még néhány olyan ország, amely nem fogja aláírni az egyezményt.

Felpörgették a magyar diplomácia fogaskerekeit 

Diplomáciai rekordhónapon van túl Orbán Viktor miniszterelnök, aki az elmúlt hetekben találkozott a világ legfontosabb vezetőivel – erről beszélt korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

Orbán Viktor azt mondta: a kormánypártok zsinórban harmadszor nyerték el kétharmaddal a közbizalmat, így a politikánk kiszámítható, ismernek bennünket, Magyarország politikailag a világ egyik legstabilabb országa.

Magyarország egy kiszámítható ország, amivel érdemes hosszú távon megállapodásokat kötni. Úgy tudjuk megerősíteni Magyarországot, ha sok barátunk van, a diplomáciai nagyüzem hazánk erejét növeli – fogalmazott a miniszterelnök.

forrás: Kossuth Rádió, M1 / MTI / Hirado.hu

The post Orbán: Az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »