Orbán az ENSZ-nek: nem toleráljuk a muszlimellenes politikát

Orbán az ENSZ-nek: nem toleráljuk a muszlimellenes politikát

Az ENSZ-közgyűlésének 2015. szeptember 30-i, rendkívüli menekültügyi tanácskozásán Orbán Viktor a migráció veszélyeivel összefüggésben arra hívta fel a figyelmet, hogy ezt a terhet Európa egyedül nem fogja tudni elviselni, ezért, tette hozzá a magyar kormányfő:

„arra sürgetem a Főtitkár urat, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat e teher globális szintű megosztásáról. A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként.”

Orbán Viktor hangsúlyozta:

„Keresztény országból jövök, így szeretném hangsúlyozni, hogy a keresztény hozzáállás nem tűr meg semmilyen muzulmánellenes politikát. A muszlim hit, amelyet becsülünk és tisztelünk, nem felelős e népvándorlás alapvető okaiért. Mindannyiukat felhívom, hogy csatlakozzanak azokhoz az erőfeszítéseinkhez, amelyek célja a muzulmánellenes hangulat terjedésének megakadályozása.

Végezetül a magyar miniszterelnök megerősítette világos javaslatát, miszerint

Hírdetés

„a migrációnak rendezettnek, biztonságosnak, szabályozottnak és felelősségteljesnek kell lennie.”

Orbán Viktor teljes beszéde megtekinthető, és elolvasható itt.

Szavait pedig annak tudatában érdemes értékelni, hogy a Fidesz Soros György után/mellett most épp az ENSZ ellen hirdet háborút. Egyes politikusainak megnyilvánulásai szerint pedig az is világos, hogy a magyar kultúra megvédése (ide értve a lacikonyhák megmentéséért, illetve a ránk leselkedő rovarevéssel szemben folytatott harcot) együtt jár a muzulmánellenes hangulat terjedésével.

Ami ellen az ENSZ-ben Orbán Viktor még harcolt, kifejezettem a keresztény hozzáállásra hivatkozva.

Valami itt nem stimmel…

Továbbá érdemes megjegyezni, hogy mint az Index a napokban megírta, 2016-ban az ENSZ New York-i közgyűlésen a tagállamok elfogadtak egy nyilatkozatot is, amit valamennyi ENSZ-tagállam, köztük Magyarország is aláírt. Ebben az Orbán-kormány egyebek mellett arra vállalt kötelezettséget, hogy megvédik a menekülni kényszerült emberek millióit.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »