Orbán átalakítja a kormányt

Orbán átalakítja a kormányt

Kedden dönt a kormány átalakításáról Orbán Viktor. A Népszabadság értesülése szerint Giró-Szász kommunikációs államtitkár biztosan távozik, és L. Simon László sem lesz miniszterhelyettes a jövőben.

Hírdetés

Kedden dönt a kormányátalakításról Orbán Viktor – értesült a Népszabadság. A lap szerint biztos, hogy távozik Giró-Szász András, a Miniszterelnökség kormányzati kommunkációért felelős államtitkára, valamint hogy L. Simon László államtitkárt megfosztják miniszterhelyettesi pozíciójától a Miniszterelnökségen. L. Simon legutóbb a HVG által feltárt barackmagüggyel és letagadott borászatával hívta fel magára a figyelmet.
 
A Nemzetgazdasági Minisztériumnál hétfőn még kérdéses volt, hogy megtarthatja-e pozícióját Czomba Sándor foglalkoztatáspolitiáért felelős államtitkár. Tállai András, mint arról korábbi sajtóértesülésekben már szó volt, a NAV felügyeletét kaphatja meg miniszterhelyettesként. Orbán Gábor adóügyekért felelős államtitkár már hetekkel ezelőtt távozott, az ő helyét is betölthetik.
 
Az Emminél az új egészségügyi államtitkár személyére tehet javaslatot Balog Zoltán miniszter, miután Zombor Gábor augusztus végén lemondott.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »