Orbán: A történelem ránk rúgta az ajtót

A rendőröknek Magyarország és Európa határait, szuverenitásunkat, kultúránkat és életformánkat kell védelmezniük a déli határon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Hősök terén, amikor a 860 rendőrtiszt-helyettes tett esküt. A kormányfő szerint a magyarok békében és biztonságban akarnak élni, de „a történelem ránk rúgta az ajtót”, így nekünk is határozott választ kell adnunk azért, hogy elkerüljük a káoszt.

A határőrség kötelékébe kerülők eskütétele a Hősök terén. A miniszterelnök külön figyelmeztette őket, hogy keddtől a büntető törvénykönyv szigorúbban jár el az illegális határátlépőkkel és az embercsempészekkel szemben.

„Ritka pillanat, amikor a rendőri hivatást választó fiatalok ilyen éles helyzetbe kerülnek. A holnaptól életbe lépő új szabályok megerősítik Magyarország határainak védelmét. Az illegális határátlépés holnaptól már nem szabálysértés, hanem bűncselekmény lesz, amely börtönt vagy kitiltást von maga után. Az embercsempészetért olyan súlyos büntetés jár majd, amelyet igazán megérdemel az, aki mások életével és sorsával üzletel” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Hírdetés

A miniszterelnök rendkívülinek minősítette a jelenlegi bevándorlási helyzetet, ám egységes európai fellépés helyett magyar megoldásról beszélt. „A körülöttünk lévő világ kizökkent a megszokott kerékvágásából. Az elmúlt hónapokban nagyot fordult az élet, és nekünk magyaroknak időben meg kell adnunk a magunk válaszát” – jegyezte meg.

Orbán Viktor szerint a rend őreinek szerepe felértékelődik akkor, amikor a rend felborul és káosz fenyeget. Meg kell oltalmazniuk Magyarország és Európa határait, illetve az európai kultúrát és életformát. „Magyarország egy ezeréves, keresztény kultúrával rendelkező ország. Mi magyarok nem akarjuk, hogy a világméretű népmozgás megváltoztassa Magyarországot. Nem ezért dolgoztunk és nem ezért küzdöttük át magunkat világháborún, kommunizmuson, rendszerváltáson és gazdasági válságon” – emelte ki a kormányfő.

Orbán Viktor az eskütételt követően a migrációs helyzet kezelésében jutalomban részesítette a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a rendőrség mellett a büntetés-végrehajtás szakembereit is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »