Orbán a Siratófalnál: „Az itteni múltbeli imádságom meghallgatásra talált, s én továbbra is Izrael támogatója leszek”

Orbán a Siratófalnál: „Az itteni múltbeli imádságom meghallgatásra talált, s én továbbra is Izrael támogatója leszek”

Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó hivatalos izraeli látogatásának mintegy megkoronázásaként, pénteken vallási áhítattal átitatott látogatást tett a megszállt Kelet-Jeruzsálemben álló, úgynevezett Nyugati Falnál, vagy, amiképpen a keresztények nevezik, a Siratófalnál. Orbán Viktor és neje a Siratófal rabbijától részletes tájékoztatást kapott a zsidók Jeruzsálem utáni vágyakozásának, illetve a Siratófal két évezredes történetéről. Lévai Anikó a világhálón 2015 óta gyakran nézegeti a Siratófalról éjjel-nappal közvetített élő képeket – írja a haredim10 nevű ortodox vallásos izraeli hírportál.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FWesternWall%2Fvideos%2F1733090730077904%2F&width=480&show_text=false&height=264&appId

Hírdetés

Lévai Anikó, Orbán Viktor neje a Siratófal előtt a vendéglátóknak elmondta, hogy 2015-ben már járt Izraelben, s azóta az otthonában a világhálón gyakran nézegeti a Siratófalra irányuló, s éjjel-nappal működő térfigyelő által továbbított élő képeket. Orbánné azt is elmondta, hogy túlságosan rövid ez a mostani látogatás, de ő még szívesen maradna, hogy tovább imádkozhasson a Siratófalnál.

Hering J. – Kuruc.info

Korábban írtuk: Orbán Slomójával együtt a Siratófalnál járt, és ezzel egy újabbat rúgott a palesztinokba


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »