Orbán: A balliberális elit még mindig nem érti

Orbán: A balliberális elit még mindig nem érti

Megbélyegzett, kiszorított országból győztessé tette Magyarországot a politikája – ezt mondta a miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet 15. ülésén Budapesten, a Várkert Bazárban.

Orbán Viktor a kormány munkáját értékelve az elmúlt hat év legnagyobb sikerének a nemzetegyesítést tartja, amit a külhoni magyarsággal közösen valósítottak meg. Úgy fogalmazott: száz évvel a trianoni diktátum után a magyar nemzet egyes részei egymásra találtak, és a magyar–magyar együttműködés napi gyakorlattá vált. A kormányfő szerint szellemi zűrzavar uralkodik a nyugati világban, amit jól mutat a Fidel Castro volt kubai vezető halála utáni „abszurd helyzet” is.

Hírdetés

„Meggyőződésem, hogy Castro mentegetése, és a valóság elhazudása az a most összeomló, válságban lévő balliberális világrendnek a jele. Jól mutatja, hogy teljes összevisszaság van annak az elitnek a fejében, amely ma felelősséget visel Európa sorsáért. Azt kell hogy mondjam, hogy a ’68-as álmodozók, illetve az azok közül kikerült jelenlegi elit Európában még mindig nem érti, hogy mi volt a szocialista és kommunista rögvalóság itt, Európában, meg az olyan országokban, mint Kuba” – fogalmazott Orbán Viktor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »