Orbán 4-500 ezer bevándorló befogadásáról szóló háttérmegállapodásról beszél

Orbán Viktor szerint a török megállapodásnak van egy titkos része is, ami szerint 4-500 ezer "menekültet" fog az unió befogadni Törökországból. A Diaszpóra Tanács ülésén beszélt arról, hogy egy abszurd koalíció jött létre a "menekültek" behívására, melyben az embercsempészek, a "jogvédők" és az EU-s vezetők vannak.

Ahogy az várható volt, Orbán Viktor a brüsszeli bosszúról, a menekültügyről és az unióval vívott csatáról beszélt a Magyar Diaszpóra Tanács ülésén.

A magyar kormányfő szerint ugyanis Európa bajban van: az európai gazdaság elmeszesedett, a kontinens megszűnik demokráciának lenni, tehát változtatni kell Brüsszel politikáján. Ám az nem megy úgy, hogy közben a "menekültek" lerohanják Európát, a behívásukra pedig egy abszurd koalíció jött létre. A koalíció tagjai embercsempészek, üzletemberek által fizetett "jogvédők" csapata, valamint az EU-s vezetők.

A magyar álláspont ezzel szemben az, hogy meg kell védeni a határainkat, és fel kell hívni Európa figyelmét arra, hogy ne folytasson ilyen politikát.

"Megáll az ész és ácsorog, ha az ember sokat jár Brüsszelben" – mondta Orbán Viktor, majd áttért arra, hogy a kötelező kvóta elfogadhatatlan, hiszen csak a magyarok dönthetik el, hogy kikkel akarnak együtt élni.

Hírdetés

Orbán Viktor szerint a kötelező kvóta „azért lesz forró krumpli”, mert feltételezése szerint a vasárnapi török megállapodás mögött van még valami.

Orbán szerint ugyanis egy háttéralku született, egy titkos háttérmegállapodás, melynek részletei csak a következő napokban derülnek ki. Orbán szerint ugyanis 4-500 ezer szír "menekültet" fog befogadni Merkel vezetésével Európa, és "ha már itt lesznek, akkor őket is szétosztják".

A miniszterelnök ezt a feltételezést arra alapozhatja, hogy már a vasárnapi EU–Törökország-csúcs előtt megjelentek olyan hírek, amelyek szerint Angela Merkel kezdeményezésére még a plenáris előtt külön tanácskozást tartanak azon országok képviselői, amelyek hajlandóak egy menekültkontingens átvételére Ankarától. Az elképzelések szerint mintegy 400 ezer "menekült" befogadásáról lehet szó, írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. A lap szerint a megbeszélés szervezésében Jean-Claude Juncker is részt vett, oda pedig Németország mellett Ausztria, a Benelux-államok, Svédország, Finnország és Görögország képviselőit hívták meg. Franciaország ugyancsak hajlandó lenne menekülteket befogadni, de Hollande elnökről előre lehetett tudni, hogy nem ér oda a megbeszélésre.

Orbán beszélt a magyar állapotokról is, hogy ugyan néhány éve még magyarnak lenni kritikát váltott ki, de ez lassacskán elismeréssé fordulhat át. A diaszprórák pedig egy sikeres, sok fontos harcot megvívó ország küldöttei lehetnek. A kormányfő szerint szükség van a munkaalapú gazdaságra, mert ha magyarok nem dolgoznak, akkor elpusztulunk.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »