Orbaiszék és Alsó-Háromszék is csatlakozott

Orbaiszék és Alsó-Háromszék is csatlakozott

A felső-háromszéki gazdák és fuvarozók 11-es országúti megmozdulásához tegnap alsó-háromszéki és orbaiszéki tüntetők is csatlakoztak traktorokkal, erőgépekkel és nyerges vontatókkal.

Az orbaiszéki gazdák és fuvarozók a nagyborosnyói útelágazás és a rétyi keresztút között lassították a forgalmat. Orbaiszék majdnem minden településéről több tucat mezőgazdasági jármű vett részt a megmozduláson, utánuk több kilométeres sorban araszoltak azok a járművek, amelyek ugyan nem tiltakozási szándékkal vettek részt a közúti forgalomban, de akarva-akaratlan a megmozdulás része­seivé váltak. A konvojt a bitai elágazásnál értük utol, innen a rétyi keresztútig tartó közel nyolc kilométeres szakaszt személygépkocsival két és fél óra alatt lehetett megtenni. A forgalom résztvevői türelemmel, megértően viszonyultak a gazdák akciójához.

Hírdetés

A rétyi keresztútnál az orbaiszéki gazdák az alsó-háromszékiekkel találkoztak, hosszú dudálással, hang- és fényjelzésekkel üdvözölték egymást, majd a 11-es országúton Maksa, illetve Kézdivásárhely felé vették az irányt.

A keresztútnál, a benzinkút parkolójában várakozó alsó-háromszéki tüntetők érdeklődésünkre elmondták: több mint harminc traktorból és erőgépből, illetve négy fuvarozó kamionból álló tiltakozó konvojukkal Uzonból indultak, és a délelőtt folyamán Kökös és Réty között lassították a 11-és országút forgalmát. Az uzoni Gábor Vilmos elmondta: „Muszáj felemelnünk a szavunkat, nem elsősorban magunkért, hanem azokért a fiatal gazdálkodókért, akik a külföldi spárga- és eperszedés helyett az itthon maradást, az itthoni földművelést választották egy szebb jövő reményében, de az ukrán gabonaimport, a gépjármű-biztosítások és az üzemanyag drágulása miatt kilátástalanul nehéz helyzetbe kerültek.”


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »