Óráról vitték el a rendőrök a 12 éves lányt – a kivételezetteknél is ez járja?

Csoportos rablás és személyi szabadság megsértése miatt ítéltek két év javítóintézetre egy lányt, aki tavaly, 12 éves korában barátnőivel együtt féltékenységből megvert egy másik bakfist. Idősebb barátnője is két évet kapott. Az ítélet nem jogerős.

Magyar Menedék - Badiny

Iskolai óráról vittek el tavaly a rendőrök egy 12 éves lányt egy verekedés miatt Kazincbarcikán. Anyját a rendőrségről értesítették, hogy a lányát rabosították – adta hírül a Blikk.

A lány három barátnőjével együtt vert meg egy másik bakfist, féltékenységből. Azért mentek neki a lánynak, mert azt hitték, kikezdett az egyikük barátjával.

Hírdetés

A verés egy sportpályán történt: körbevették a gyereket, és pofozták, rugdosták. A lányok elvették a megtámadott lány gyűrűjét és karkötőjét is, amelyek körülbelül kétezer forintot értek. Először nem akarta odaadni, de aztán azt mondták neki, hogy ha nem adja, újra megverik. Ez után is tovább verték, majd kivonszolták a pályáról.

A lányt, akit rablással és személyi szabadság megsértésével gyanúsítottak, két év javítóintézetben letöltendő fogházra ítélte az elsőfokú bíróság a napokban. Idősebb barátnőjét is két évre ítélték.

A szülőket sokkolta a hír, hogy jó tanuló, jó körülmények között élő lányaikat bűnözők közé zárják egy verekedés miatt.

Ügyvédje szerint amikor leszállították a büntetőjogi felelősség korhatárát, azt nem az ehhez hasonló rablási esetekre találták ki. A csoportos garázdaságról szóló gyanút azért úszták meg, mert gyermekkorúak lévén ebben ez ügyben még nem nyomozhatnak ellenük. Az elítélt lányok képviselője megfellebbezte a döntést, így az nem emelkedett jogerőre.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »