Óránként alig pár embert engednek át

Legkevesebb ezer ember torlódott fel az osztrák–német határon található Freilassingnál. A menekülteknek akár több napot is kell várakozniuk, mielőtt beléphetnének Németországba. A várakozók kezére sorszámot írnak, hogy ne torlódjanak fel a két országot összekötő hídon. Salzburg egy részén közben teljesen megbénult a közlekedés a migránsoktól.

Helyszíni tudósítónk – nem hivatalos – információi szerint az osztrák hatóságok nem regisztrálják a migránsokat Salzburgban. Az a híd, amely elválasztja egymástól a két országot menekülttáborrá változott, a migránsok sátrakat állítottak. Többségük már két napja várakozik, de ennek ellenére nyugodtak. A várakozókat különféle karszalaggal látják el, hogy ki mikor haladhat át a határszakaszon, közölte munkatársunk 19.15-kor. A hatóságok megpróbálják rendszerezni a menekülteket, hogy a családtagok, ismerősök együtt maradjanak, aminek a menekültek nem feltétlenül örülnek, mert a gyakorlat sokuknál az, hogy a család egyik fele megy, másik marad, és így tudják egymást informálni a történésekről.

Hírdetés

Szinte teljesen megbénította Salzburgot a menekültáradat. A határ német oldalán úgy tűnik, mintha semmi sem történne, az osztrák hatóságok információi szerint tíz percenként egyetlen egy embert engednek át – a németek így próbálják elejét venni, hogy náluk legyen tumultus, számolt be munkatársunk 17.05-kor a német–osztrák határról. A menekültek nyugodtan várakoznak, akiknek nem sikerült felsorakozniuk a hídra, már sátort vertek az éjjelre készülve. A rendőri készültség meglehetősen nagy a környéken.

Szigorúbban ellenőrzik az átlépő migránsokat a német rendőrség munkatársai, számolt be a Hír TV munkatársa Salzburg közeléből, a freilassingi határátkelőtől 15 órakor. A menekülteket nagyon lassan engedik át, ezáltal az osztrák oldalon nagyon sokan feltorlódtak, van, aki már egy napja várakozik. Elsősorban a gyerekeket, nőket engedik át, körülbelül óránként 20-30 főt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »