OpNimr# : Az Anonymus lecsapott Szaúd-Arábiára

OpNimr# : Az Anonymus lecsapott Szaúd-Arábiára

A hacker csoport több szaúdi állami oldalakat támadott meg, hogy felhívja a figyelmet az országban elkövetett emberi jogok elleni sérelmeket.

A hacker csoport közleménye szerint a támadást, válaszcsapásként szánták Szaúd-Arábiának, mert nem mondod le a fiatal szaúdi aktivista Ali Mohamed Al-Nimr kivégzéséről.

Alit a bíróság keresztre feszítés általi halálra ítélte, mert 2012-ben részvett a szaúdi vezetés elleni tüntetésekben. Szeptember elején az ítélet ellen fellebbezett, de ezt elutasították, így bármikor végrehajtható a kivégzés.

A hacker csoport videó közleményben üzent a szaúdi királyságnak: Ali Mohamed Al-Nimr ártatlan kamasz fiú, akit halálraítéltek Szaúd-Arábiában. Természetesen mi nem fogjuk tétlenül nézni, ahogyan kivégzik. Az ítéletet ellen fellebbezett, de a fellebbezési tárgyalását titokban bonyolították le, ezért arra lehet következtetni, hogy elutasították.

Hírdetés

Az Anonymus csoport követeli Ali szabadon bocsájtását, és kárpótlását, amiért többször is megkínozták, hogy rávegyék a különböző vádak beismerésére.

A hacker csoport meghirdette az OpNimr# akciót, aminek a keretén belül több állami honlapot támadott meg,

A blokkolt honlapok között szerepel: a szaúdi Igazságügyi Minisztérium oldala (www.saudinf.com), a Közszolgálati Minisztérium oldala (www.mcs.gov.sa), az Oktatási Főigazgatóság weblapja (www.tabukedu.gov.sa)  és a szaúdi légitársaság oldala (saudairlines.com).

Az Anonymus ezt a támadást figyelmezetésnek szánja és reméli, hogy ezúttal a szaúdi vezetés szabadon engedi a fogvatartott fiút. Ha ez nem következik, be a szervezet közleménye szerint vírusként fogják kezelni a szaúdiakat, és gyógyír maga a hacker csoport lesz.

Orientalista.hu – Sinoda


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »