Ophelia dili közben

Ophelia dili közben

A momentumos politikus szerint munkájuk eddig is arról szólt, hogy felhívják a figyelmet Európában arra, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral. Szerinte a miniszterelnök nem bír komoly potenciállal az európai asztalnál.

Donáth Anna volt a keddi Egyenes Beszéd vendége. A Momentum EP-képviselője az ATV műsorában elmondta, Orbán Viktor nem fog tudni kompromisszumot kötni a jogállamiság kérdésében, mert „az Európai Parlament nem hajlandó felülni a zsarolásoknak”.

Emlékeztetett: a Momentum a kezdetektől egyértelműsítette, hogy mindent megtesz az uniós források ellopásának megakadályozása érdekében. Szerinte pártja munkája eddig is arról szólt, hogy felhívják a figyelmet Európában arra, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral.

Hírdetés

„Az európai állampolgárok azt mondják, hogy elég volt a pénzek lecsapolásából, és elég volt a különböző autokrata vezetők zsarolásából” – mondta Donáth, aki szerint az Európai Parlament soha nem volt ennyire határozott, mint most.

A momentumos politikus szerint Orbán Viktor „ferdít, hazudik, blöfföl”, amikor ideológiai nyomásnak próbálja beállítani a jogállamiság kérdését, a mechanizmust pedig nem tudja megfúrni, „mert elfogadtuk”.

Donáth szerint már az a tét, hogy „megkapjuk-e azt a szép összeget, amit Orbán kialkudott, vagy nem kapunk semmit”. A politikus szerint a miniszterelnök túldimenzionálja a saját zsarolási potenciálját. „ Itt az idő, hogy végre Orbán Viktor belenézzen a tükörbe, és lássa, hogy ő a legkisebb magyar” – mondta.

A teljes adást ide kattintva nézheti meg.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »