Operatív törzs: részletek a 41 éves elhunytról – cikkünk frissül

Operatív törzs: részletek a 41 éves elhunytról – cikkünk frissül

Csökkenőben az új regésztrált koronavírus-fertőzöttek száma, de 12-en meghaltak az elmúlt napon koronavírusban, ennek ismeretében állt szombaton is az online nyilvánosság elé az operatív törzs. Élőben az Infostarton és az InfoRádióban.

60-nal, 2443-ra nőtt a regisztrált új koronavírusosok száma Magyarországon az elmúlt 24 órában, elhunytak 12-en – egyikük egy 41 éves, krónikus beteg férfi -, de már 458-an felgyógyultak, zárul tehát az olló a fertőződők és a gyógyulók között. E számok ismeretében állt szombat délelőtt újra a nyilvánosság elé online sajtótájékoztató keretében az operatív törzs.

Müller Cecília országos tisztifőorvos részleteket is elárult a 41 éves elhunytról:

egy bakteriális fertőzés okozta bélgyulladásra rakódott rá a koronavírus,

ez így, együtt pedig gyorsan végzetesnek bizonyult.

A kötelező védőoltások szerinte „rendkívül kedvező helyzetet teremtenek a járványügyi helyzetben”, ezért köszönetet mondott azoknak, akik ebben részt vesznek, 99,8 százalékos az átoltottsága Magyarországnak így 12 betegséggel szemben a védőoltásoknak köszönhetően. Az embereknek az oltásokhoz való hozzáállását, bizalmát dicsérte.

Viszont kéri, hogy továbbra is mindenki fegyelmezetten tartsa be az oltási rendet, ez nem borul a rendkívüli helyzetben sem, az oltottat egy szülő kísérje, ne legyen másokkal kontaktus, a rendelőkben pedig tartsák be a higiéniai előírásokat. Ha valaki nem oltható egy adott pillanatban, arról az orvos a helyszínen dönt.

Hírdetés

A háznál történő védőoltás-beadás továbbra sem javasolt

– részletezte Müller Cecília.

Végül elmondta, 1992 óta Szent György a rendvédelmi szervek védőszentje, ennek kapcsán köszönetét fejezte a rend őrzőinek.

Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti munkatársa megerősítette, a május 3. után érvényes, új kijárási szabályokat a Magyar Közlönyben fogja kihirdetni a kormány.

10 942-en vannak hatósági házi karanténban, 1231 szabálysértési szankcióra volt szükség.

Éjszaka 2 600 000 maszk jött, 21 lélegeztetőgép és több százezer maszk jött repülőn – tette hozzá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »