Operatív törzs: Orbán Viktor délután a nyilvánosság elé fog állni – cikkünk frissül

Operatív törzs: Orbán Viktor délután a nyilvánosság elé fog állni – cikkünk frissül

56 új fertőzött, 6 új halott, 84 gyógyult – a friss számok ismeretében szombaton is összeült és tájékoztatót is tart az operatív törzs. Élőben itt és az InfoRádióban.

Egyre jobbak a járványmutatók – részletes számok itt -, az operatív törzs azonban szombaton is összeült, hogy megbeszélése után kamerák elé is álljon friss döntéseivel azon a napon, amikor eldőlhet a budapesti nyitás sorsa.

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője a friss számok közlését követően elmondta, minden új elhunytnak más, krónikus betegsége is volt.

Elmondta még, Orbán Viktor bejelentést tesz délután Budapest várható sorsáról, ami a máig érvényes kijárási korlátozásokat illeti.

Novák Katalin családügyi államtitkár a tájékoztatón megköszönte a családok eddigi, 66 napos kitartását.

„Nem értük el a célt, hogy Magyarország családbarát ország legyen, de közel vagyunk hozzá. A családbarát politika, gondolkodás, kormányzás nem csak azt jelenti, hogy a fiatalok annyi gyermeket vállalhatnak, amennyit szeretnének, hanem azt is, hogy a generációk közötti élet is egyre jobb legyen, ezért vezetjük vissza a 13. havi nyugdíjat” – fejtegette az erőforrástárca államtitkára.

Bejelentette:

Hírdetés

bővítik a 13. havi nyugdíjra jogosultak körét, 150 ezerrel lesznek többen, és nem lesz felső összegplafonja ennek az ellátási formának,

ahogy az a balliberális kormányok idején volt (80 ezer forint).

Közölte azt is, hogy a veszélyhelyzeti időszakra nem számítják majd máshogy az ellátási jogosultságot, illetve a családügyi kedvezmények sem csorbulnak a veszélyhelyzetben keletkező nehézségek miatt, a számítási mód mindenben olyan lesz, mint a járvány előtti helyzetben volt.

A kismamáknak, kispapáknak

ingyenes KRESZ-tanfolyam, KRESZ-vizsga és nyelvvizsgázás is lesz.

„Egy középfokú nyelvvizsga megszerzését támogatjuk” – egészítette ki.

Döntés született arról, hogy a napközis nyári táborokat engedélyezik, és hamarosan szabályozás születik arról, hogy milyen módon engedélyezik a nyári táborokat, de azok szervezését lehet folytatni, „nyári táborok lesznek” – szögezte le.

Cikkünk frissül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »