Operatív törzs: igazunk lett, sokan vannak a köztereken – cikkünk frissül

Operatív törzs: igazunk lett, sokan vannak a köztereken – cikkünk frissül

Hárommal csökkent az újonnan regisztrált koronavírusos magyarok száma, kettővel pedig az elmúlt napon elhunytaké. A legfontosabbakról vasárnap is tájékoztatott az operatív törzs. tartsanak élőben velünk vagy az InfoRádióval!

Kereken 2500-ra emelkedett az új koronavírus fertőzöttjeinek száma Magyarországon, az elhunytak immár 272-en vannak, de 485-en már meggyógyultak – derült ki a vasárnap reggel közzétett statisztikákból. Az operatív törzs az adatok kiadását követően vasárnap is kiállt.

Lakatos Tibor, az ügyeleti központ vezetője szerint igazuk lett: minden eddiginél több, 1905 intézkedést kellett foganatosítani a kijárási korlátozások megszegése miatt egy nap alatt.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az ismert friss számok ismertetése után elmondta, 927 főt ápolnak kórházban, ami emelkedő tendenciát mutat. Közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen.

Rámutatott, a járványgörbét sikerül laposan tartani. „Aki érti és hallja a szavunkat, nagyon nagyban hozzájárul, hogy megfékezzük a járványt” – tette hozzá.

Hírdetés

Továbbra is a főváros és Pest megye érintett a leginkább, a regisztrált fertőzöttek több mint fele budapesti, Pest megyében van további bő 300 fertőzött, és Fejér megye is igencsak érintett.

Óva intett ugyanakkor attól, hogy az egyes országokat összevessük, mert minden ország „máshonnan indult” és máshogyan védekezik.

A nemek megoszlásáról is beszélt: a fertőzek közt 57 százalék nő, 43 százalék férfi.

Cikkünk frissül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »