Operatív törzs: családi fertőzötthalmozódást találtak – cikkünk frissül

Operatív törzs: családi fertőzötthalmozódást találtak – cikkünk frissül

Újabb 43 fertőzött van Magyarországon, és tovább növekszik az elhunytak száma is új koronavírus miatt. Az operatív törzs így újra összeült, majd tájékoztat – élőben itt és az InfoRádióban.

43-mal, 3641-re nőtt egy nap alatt a magyarországi új koronavírusosok száma. Csütörtökre virradóra megint meghalt 3 ember, az elhunytak száma így már 473 fő. 1509-en viszont már meggyógyultak, így az aktív esetek száma 1659-re csökkent, köztük 27-en vannak súlyos állapotban.

Az operatív törzs csütörtök hajnalban is összeült, majd a kormányinfót követően megtartotta tájékoztatóját.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ munkatársa először is közölte a már ismert határnyitási intézkedéseket.

Ezt követően elmondta, folyamatosak az egyeztetések, hogy további határnyitások lehetségesek legyenek. Magyar-osztrák viszonylatban például lazítások jönnek, szabadon járhat-kelhet minden magyar és osztrák, akinek papírja van arról 4 napon belül nem volt a szervezetében koronavírus.

1145 ember vállalta már a távellenőrző karanténappot, 837 használják is. 850 házi karantént rendeltek el, 11 103 az össz karanténszám – jelentette be még.

Büntetőeljárások: 386 eljárást rendeltek el, 104-et rémhírterjesztés miatt. Összesen 71 főt hallgattak ki.

Hírdetés

Tompánál, Röszkénél, Csanádpalotánál, Ártándnál és Nagylaknál vannak még határvárakozási nehézségek – zárta tájékoztatóját.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, kevés azon emberek száma, akiknek nincs más alapbetegségük a fertőzöttek közül.

Kórházban 510 főt ápolnak, 27-en vannak lélegeztetőgépen. „Az arányok napok óta kiegyenlítődöttek, apró elmozdulások vannak, tendenciózusan csökken a betegszám. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy most 43 új fertőzött van, a járványügyi készültséget tehát fenn kell tartanunk, bármilyen apró elmozdulás is fel kell, hogy keltse a figyelmünket” – tette hozzá.

Az új fertőzöttek közül 16 fő budapesti – 4 fő az Óhegy utcai szociális otthonban lakik -,

10 Zala megyei. Zala megyében regisztráltak még egy családi halmozódást.

Bejelentette: újra jöhetnek az iskolai kampányoltások, a szülők megfelelő információkat fognak kapni ennek folyamatáról, részleteiről.

Cikkünk frissül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »