Operatív törzs: az utolsó napokban vagyunk egy fontos ügyben – cikkünk frissül

Operatív törzs: az utolsó napokban vagyunk egy fontos ügyben – cikkünk frissül

Hétfői ülését követően ismét jelentkezik bejelentéseivel az operatív törzs – élőben az Infostarton és az InfoRádióban.

16 fővel, 3535-re nőtt a magyarországi – ismert – koronavírusosok száma, de ismét két számjegyű a halálos áldozatok számának növekedése, már 462 család gyászol. 1400-an viszont már élve megszabadultak a fertőzéstől, az aktív esetek száma 1673, közülük 46-an vannak súlyos állapotban. A friss számok ismeretében tanácskozott hétfőn az operatív törzs, majd 11 óra után előállt közlendőivel.

Fónagy János, a nemzeti vagyonért felelős parlamenti államtitkár a tájékoztatón elmondta, 2,6 millió emberhez jutottak el korábban a rezsiutalványok, 22,5 milliárd forint értékben összesen, az utalványok 97 százalékát már fel is használták.

Ezt követően elmondta,

május 31-ig használhatók fel a még bent rekedt rezsiutalványok,

a postákon kell élni a lehetőséggel – lehetőleg a fiatalabb családtagokon keresztül, lehetőleg a reggeli nyitás után.

Az utalványok gáz- és villanyszámla kiegyenlítésére használhatók fel, de nem névre szólóak.

Kérdéseket a 1818-as telefonszámon lehet feltenni.

Hírdetés

Müller Cecília országos tisztifőorvos a tájékoztatón a fent megismert számok felsorolása után közölte, a most elhunytak száma jelentősnek tekinthető. A kórházakban már csak 568-an fekszenek a fertőzöttek közül.

Nyomatékosította: enyhe emelkedés van a járványszámokban, folyamatosan követik az adatokat, a lakosság viszont „legyen résen”.

Elmondta még, minden 100 ezer lakosra 36,2 fő fertőzött jut Magyarországon.

Bejelentette, hétfőtől az egészségügyi szolgáltatások újabb köre vehető igénybe, lehet tervezhető műtéteket végezni, a krónikus és kúraszerű ellátások, nem népegészségügyi szűrések is újraindulnak, minden esetben telefonon kell először egyeztetni az orcossal. Részletek erről és a kórházi ágyak visszaállításáról ITT.

A táborok szervezése elkezdődhetett,

a járványügyi helyzet azonban az ottalvós táborokat még befolyásolhatja

– mondta még.

„Csakis egészséges gyermek és személyzet legyen a táborokban, a vonatkozó jogszabályok is szükségessé teszik ezt. Ha a táborban lesz valaki beteg, akkor elkülönítőre van szükség a táborban, értesíteni kell a tábort ellátó orvost és a szülőket is.”

Cikkünk frissül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »