Operatív törzs: a szájmaszk és a karóra fontos eszköz lenne – cikkünk frissül

Operatív törzs: a szájmaszk és a karóra fontos eszköz lenne – cikkünk frissül

A járvány kitörése óta először több a felgyógyult koronavírusos, mint az új fertőzött – ennek ismeretében állt újra kamerák elé az operatív törzs. Élőben itt és az InfoRádióban.

Keddre virradóra 30-cal, 3065-re nőtt a magyarországi új koronavírusosok száma, 12-vel több a halott – 363 most -, de 709-en már meggyógyultak (79 a növekmény), ami jelentős javulásnak tudható be. Erről is beszélt az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

Az elhúzódott törzsi ülés után Kiss Róbert ügyeleti központi munkatárs közölte, előállt a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzésének jogi lehetősége, ehhez a résztvevők önkéntességére van szükség.

A szabályszegések közül egyébként a legtöbb a tömegközlekedési eszközön a maszk nem viselése, illetve a rossz idősávban boltba menetel volt.

743 új házi karanténos van egyébként, összesen 10 547 ilyen van érvényben.

A büntetőeljárások száma 321, 83 rémhírterjesztési ügy ebből.

Közölte, rendben zajlanak az érettségik, az egyéni védőfelszerelések rendelkezésre állnak.

Hírdetés

Müller Cecília országos tisztifőorvos a friss számok ismertetését követően részvétét nyilvánította ki az elhunytak családtagjai felé.

982 főt ápolnak kórházban és 55-en vannak lélegeztetőgépen, „minden szám mögött azonban emberek vannak, ezért nagyon örülünk annak, hogy a járvány alakulása a remélt irányban változik. Nyugvópontra érkeztünk, bízunk abban, hogy ez az állapot is javul majd” – tette hozzá.

Továbbá nyomatékosította, hogy a szabályokat be kell tartani,

az egészségügyi szakrendeléseken nem lehet csak úgy megjelenni,

ahogy erről hírek érkeztek. Az ellátás tehát nem állt vissza a régi rendbe, új szabályok vannak, amelyek közül az első, hogy telefonálni kell.

Cikkünk frissül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »