Öntudatlan nőt erőszakolt meg a sztárúszó

Öntudatlan nőt erőszakolt meg a sztárúszó

Féléves börtönbüntetésre ítélték az amerikai Stanford egyetem sztárúszóját, aki tavaly januárban egy öntudatlan nőt erőszakolt meg a kampusz területén. Egyes tanulmányok szerint Amerikában a női egyetemisták csaknem harmadát éri szexuális zaklatás az egyetemi évei alatt.

A Stanford éltanulója és elismert sportolója azt mondta: a nő beleegyezett az aktusba, a hatóságok szerint viszont az áldozat egyáltalán nem volt magánál.

Hírdetés

Az erőszaktevő védelmét elvállaló sztárügyvéd azt mondja: megérti az indulatokat. „Ha az én lányom esne áldozatul egy ilyen támadásnak, rettentően dühös lennék. Nagyon komoly büntetést kérnék az elkövetőre” – jelentette ki Mark Armstrong, Brock Allen Turner ügyvédje.

Az egyetem egyik oktatója, aki jól ismeri az áldozatot, úgy látja, hogy ez az eset egy létező, kiterjedt problémára hívja fel a figyelmet.

„A Stanford nem végez jó munkát. Az egyetem teljesen tisztában van azzal, hogy problémája van a fiúkollégiumokkal és azzal, hogy megvédje a nőket a szexuális támadásoktól” – mondta Michele Dauber, a Standford jogászprofesszora.

Az amerikai igazságügyi minisztérium szerint 1000 női egyetemi hallgatóból évente átlagosan 6 esik szexuális támadás áldozatául, más tanulmányok szerint pedig egyetemi éveik alatt a nők csaknem harmadát molesztálják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »