"Önök sunyi politikát folytatnak"

Volner János hétfőn, napirend előtti felszólalásában a Quastor-botrány kapcsán szólalt fel a Parlamentben. A jobbikos politikus emlékeztetett, mintegy 24 módosító javaslatot nyújtott be, azért, hogy a következő bank és botrányokat már meg lehessen előzni. Így többek között javasolta, hogy ilyen esetekben magasabb bírságokat lehessen kiszabni, vagy éppenséggel szigorítsák a szakmai szabályokat.

Ezeket a javaslatokat akkor a Fidesz – a szocialistákkal együtt – rendre le is szavazta, ám érdekes módon Windisch László, az MNB alelnöke később ugyanazokat a javaslatokat tette. A képviselő emlékeztetett arra is, hogy a pénzügyi felügyelet semmit sem tudott a fiktív kötvénykibocsátásról, miközben idén március 15-én a Fidesz még Szász Károlyt kitüntette, annyira elégedettek voltak a munkájával. Más kérdés, hogy közben egy gigantikus pénzügyi botrány bontakozott ki.

Hírdetés

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a PSZÁF, majd később az MNB 1300 alkalmazottjai éveken keresztül egyszer sem ellenőrizték le a 24 brókercéget.

A Quaestor-törvényről szólva Volner szerint egyértelmű, hogy a Fidesz diszkriminálta a kártalanításra jogosultak körét. Érdekes módon pont ott, ahol a Fidesz képviselői is érintettek. Emlékeztetett arra is, hogy eközben a a Fidesz csökkenti a bankok társasági adóját, az állam lemond a beérkezett adókról, a bankok adókönnyítést kapnak, így ismét a magyar állampolgárok lesznek ennek a tehernek a viselői.

Felszólítottuk önöket, hogy nyilatkozzanak, nem érintettek a Quaestor-botrányban (a Jobbik politikusa ezt megtették), de önök banktitok mögé bújtak. Önök sunyi politikát folytatnak – mondta Volner János.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »