Online világtérképeken követhetjük a koronavírus terjedését

Online világtérképeken követhetjük a koronavírus terjedését

Tapasztalataink szerint a média gyorsan reagál a koronavírussal kapcsolatos intézkedések közzétételében. Ez olykor szükségszerű is, hiszen a figyelmeztetések betartása még életet is menthet.

Viszont nemcsak a média dolgozik azon, hogy az embereket minél részletesebben tájékoztassa, hanem a vészhelyzetre reagálva az adatok megjelenítésére például a Baltimore-i Johns Hopkins Egyetem munkatársai még januárban elkészítettek egy hőtérképet.

Hírdetés

A térképen összesítik a kínai és a nemzetközi egészségügyi szervezetek (WHO, CDC, Kína CDC, Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság és Dingxiangyuan) által közölt adatokat.
Így szinte órára pontosan mi magunk is tájékozódhatunk a megerősített esetek számáról, arról, mennyien fertőződtek meg a vírussal világviszonylatban, mennyien betegek jelenleg, hányan vesztették életüket, illetve hány olyan esetet regisztráltak, amikor a betegek felépültek.

Természetesen nem egy ilyen térképet készítettetek az esetek folyamatos megfigyelésére, ezért érdemes többféle adatforrást vizsgálni és összevetni. További térképek, ahol monitorozni lehet a koronavírus terjedését:
Új koronavírus (Covide-19) kitörése idővonal térképen (HealthMap),
Új koronavírus-fertőzés térkép (University of Washington),
Covide-19 megfigyelési Portál (University of Virginia).


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »