Önkéntesek is segítenek a hajóbaleset áldozatainak felkutatásában – videó

Önkéntesek is segítenek a hajóbaleset áldozatainak felkutatásában – videó

Tovább keresik a verőcei hajóbalesetben eltűnt öt embert, a BRFK azt kéri a lakosságtól, hogy aki tud valamit a történtekről jelezze a 112-es segélyhívószámon.

Kedden is tovább keresik a hétvégi hajóbalesetben eltűnt öt embert – erősítette meg az InfoRádióban Dóka Imre tűzoltó őrnagy. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője arról számolt be, hogy szombaton 23.19-kor kaptak jelzést a balesetről, ezután mozgósították a keresőcsapatokat.

„A katasztrófavédelem a parton, a vízen, a vízben, valamint hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből is kutatja a hajó eltűnt utasait, és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állománya mellett több önkéntes tűzoltó egyesület, illetve önkéntes mentőszervezet is segíti a kutató-mentő munkát” – mondta Dóka Imre. Hozzátette, hogy az eltelt idő miatt nagyon kicsi a túlélés esélye, ezért már az áldozatok után kutatnak.

Hírdetés

A kutatást operatív törzs hangolja össze a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kopaszi gáton található épületéből.

Az eddigi adatok szerint a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert eltűntként keresnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri a Dunán és a part közelében közlekedőktől, sportolóktól, horgászoktól, kirándulóktól, hogy amennyiben bármit észrevesznek, ami a balesettel esetleg összefüggésbe hozható, jelentsék be a 112-es segélyhívószámon.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »