Öngyógyítás – a rák leküzdése a tudatosság révén

Különféle rosszindulatú betegségekkel évezredek óta van dolgunk, azonban az utóbbi évtizedekben rohamosan megnőtt a rákos megbetegedések száma, elsősorban a civilizált országokban. Mára a második halálokká lépett elő Magyarországon. Így lényeges néhány dologgal tisztában lenni.

A rák problémája nagyon összetett és egyelőre a tudomány még nem rukkolt elő tökéletes gyógymóddal. Talán ez táplálja azt a sztereotípiát vagy mítoszt, hogy a rák halálos betegség. Holott a valóságban számos ellenpélda áll rendelkezésünkre. Úgy vélem, hogy érdemes volna minél többet megtudni azoknak a titkaiból, akiknek sikerült legyőzniük a rák valamelyik válfaját.

Tisztázzuk mindjárt az elején, hogy a rák egy olyan fajta betegségcsoportot takar, amikor a rákos daganat, vagyis a kóros sejtburjánzás a saját egészségesnek tűnő sejteknek az elszaporodása által jön létre. Ez egy rendellenes sejtosztódási folyamat, amely változatos mértékben képes a tumor-képzésre. Ilyenkor a normál sejtosztódás üteme teljesen felborul mind gyorsaságát, mind hasznosságát tekintve.

A daganatoknak két típusa ismert: jóindulatú és a rosszindulatú. Előbbiek viszonylag könnyen eltávolíthatók és ritkábban újulnak ki, többnyire nem halálos kimenetelűek. Utóbbiak, tehát a rosszindulatú daganatok viszont a vér és a nyirok révén áttéteket képeznek a test különböző pontjain.

Sokan próbálkoztak a rák rizikófaktorainak a feltérképezésével. Itt feltétlenül ügyelnünk kell arra, hogy a testi, a lelki és a szellemi kockázatot egyaránt figyelembe vegyük, s ne csak egy, vagy két síkra koncentráljunk, hanem mind a háromra egyszerre.

A könnyebb áttekinthetőség és a hangsúly kedvéért ebben a cikkben a testi szinttel foglalkozom, s ezután külön cikkben tárgyalom a lelki és szellemi síkon lévő lehetséges okokat.

A rák kialakulásának kockázatát befolyásolja:

ÉletkorGenetikai hajlamImmunrendszerünk állapotaKarcinogén (rákkeltő) anyagok

Mivel az első három faktor viszonylag jól ismert, illetve könnyebben megfejthető, az utóbbira térnék ki részletesebben. Az ENSZ rákkutató szervezete, az IARC felsorolta a 20 leggyakoribb lehetséges rákkeltő anyagot, illetve faktort. (A bizonyítások és a viták még folynak.)

1. Ólom és ólomszármazékok

2. Indium-foszfid (pl.: LCD tévékben és bizonyos kijelzőkben)

3. Wolfram-karbidos kobalt

4. Titán-dioxid

5. Hegesztőgázok

6. Refrakter (tűzálló) kerámiarostok

7. Dízel kipufogógázok

8. Amorf szén, szénszínezék

9. Sztirol-7,8-oxid és sztirol

10. Propilén-oxid

Hírdetés

11. Formaldehid

12. Metaldehid (acetaldehid)

13. Metilén-klorid (diklór-metán)

14. Triklóretilén

15. Tetraklóretilén (fémiparban és ruházati vegytisztításban használják)

16. Kloroform

17. Poliklórozott bifenil

18. Di-(2-etil-hexil-)ftalát

19. Atrazin

20. Többműszakos munka

Mivel ezeket az anyagokat csak részben tudjuk beazonosítani, illetve széleskörű elterjedtségük miatt gyakorlatilag szinte lehetetlen őket elkerülni, ezért a következő főbb elveket érdemes szem előtt tartani.

Kerüljük az

azbesztetcigarettázást (passzív dohányzás!)csomagológázokatgyomirtó szereketkátránytkipufogógázokat (és a légszennyezettséget)műtrágyázástnapfény UV komponensét, a kvarclámpát és a szoláriumot (egyesek szerint a melanoma potenciális okozója)nehézfém-szennyezettségetnövényvédő szereketsugárártalmat: az elektroszmogot és a káros földsugárzásokat is ide értveszintetikus adalékanyagokat az élelmiszerekben (mesterséges színezékeket, tartósítószereket, ízfokozókat, állományjavítókat és egyéb vegyszereket)túlzott alkoholfogyasztást

A rákkezelő orvosi módszerek gerincét a műtétek, a kemoterápia, illetve a sugárterápia teszi ki. Ezek effektíve a daganatokat veszik célba. Az öngyógyítás módszerei azonban nem közvetlenül a tumort célozzák meg, hanem a szervezet egészét kívánják harmonizálni, így a test, a lélek és a szellem természetes egészségi állapotát és védekező rendszerét kívánják optimalizálni. Ezzel egyébként jóval mélyebbre hatolnak az oki szférába és valódi gyógyírt hozhatnak. Jegyezzük meg, hogy az orvosi módszerek és az öngyógyító technikák-praktikák egymást kiegészítve alkalmazandók, illetve alkalmazhatók.

 

 

A rák testi szintű megelőzésében és gyógyításában döntő szerep jut a táplálkozásnak, az immunrendszer hatékonyabbá tételének és a rendszeres testmozgásnak.

Most ragadjuk ki a táplálkozás témakörét. Ha valaki soha életében nem foglalkozott különösebben a táplálkozásával, s nem is akar szakirodalmat olvasni, akkor a következő főbb elveket érdemes betartania a rákmegelőzés és rákgyógyítás érdekében:

állati fehérjék csökkentése vagy teljes mellőzésefinomított élelmiszerek hanyagolásafrissen facsart zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásakerülni a mesterséges, és ha lehet, akkor a tartósított élelmiszereketmegfelelő szüntet és ütemet kell tartani az étkezések között, amit a bioritmusunk diktálminél több nyers és organikus élelmiszer fogyasztásarendszeres, kellő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel (élén a vízzel)só fogyasztás szabályozásaszenvedélybetegségekkel való végleges felhagyás

A sor még hosszan folytatható, tetszés és alkat szerint kiegészíthető. Mi ezúttal csak arra kívántunk volna rámutatni, hogy az egészséges életmód egyúttal maga a megelőzés, a tudatosság már a gyógyulás kapuja és a tájékozottság mindennek az alapja.

Végül, egy nem elhanyagolható apróság: nem szabad túlzásokba esnünk a testi öngyógyítást illetően sem, nem szabad mindenben potenciális betegség-faktort látni és a tünetekhez szabványszerűen okokat társítani. Az ember többnyire elfogult saját képességeit és potenciáit illetően, hol az egyik, hol a másik irányba. Azért vannak szakemberek, hogy kérdéseinkre ők adjanak megbízható választ.

Jogi nyilatkozat: Cikkeinknek és bejegyzéseinknek nem áll szándékában orvosi tanáccsal szolgálni, diagnózist felállítani vagy gyógymódot javasolni. Az itt kifejezésre juttatott nézetek nem feltétlenül tükrözik a hírközlő médium álláspontját.

Akit jobban érdekel a téma, mindenképpen javaslom, hogy olvasson utána és tudjon meg többet róla.

Alkalmazása mindig csak saját felelősségre ajánlott. Használatáról kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Nem árt, ha az orvos szakirányú természetgyógyász is!

Boldog napot!

The post Öngyógyítás – a rák leküzdése a tudatosság révén appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »