Öngyilkosságot kísérelt meg Sándor Mária

Nincs munkája Sándor Máriának, a fekete ruhás nővérnek. Már a felvételi beszélgetéseken jelzik neki, hogy nem értenek egyet vele, és aztán nem hívják többet – írja a 168 Óra, mely csütörtöki számában hosszabb cikket közöl Sándor Máriáról. Hozzáteszik: társai elmaradtak tőle, ahogy az egészségügyi dolgozók sem állnak mögötte.

Hírdetés

Sándor Mária nem ment fel a Tanítanék mozgalom vasárnapi tüntetésének színpadára, nem működteti honlapját, egyesületét, nem járja a vidéket. Állandósuló konfliktusai miatt öngyilkosságot kísérelt meg, felvágta az ereit, de megmentették. Azt mondja, békében szeretne élni, emelt fővel kilépni a közéletből. Egyszer már abba akarta hagyni, mégis maradt, ám kár volt, ráment az egészsége – közölték.

„Nem vagyok alkalmas vezetőnek. Mindenkinek hiszek, aztán rájövök, mások csak saját céljaikra akarnak felhasználni. Azt hittem, az emberek jók. Rájöttem, nem azok. A legtöbben önzők, épp a nyomor miatt, amiben élnek: az állandó nélkülözés, az állandó igazságtalanságok miatt. Csalódtak bennem, csalódtam bennük” – mondta Sándor Mária a 168 Órának.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »