Öngyilkos akart lenni mert vissza akarják toloncolni Magyarországra

Öngyilkos akart lenni mert vissza akarják toloncolni Magyarországra

Egy szíriai menekült aki Németországba kért menedékjogok, megpróbálta magát felgyújtani miután a német hatóságok vissza akarják küldeni Magyarországra.

A fiatal szír menekült a menekülttábor egyik épületének a tetejére mászott, és benzinnel leöntötte magát majd megpróbálta meggyújtani, a ruháját.

Az öngyilkos akcióra hamar felfigyeltek a táborban lakó menekültek és az ott dolgozók. Egyikük értesítette a hatóságokat akik megakadályozták az öngyilkosságot.

Hírdetés

A szíriai állampolgársággal rendelkező férfi, Németországban kért menedéket, de mivel az Európai Unió területére először Magyarországon lépett be ezért a német bevándorlási hivatal visszaakarja őt toloncolni.

Magyarország viszont nem ad menedékjogot olyan menekülteknek akik először más EU-s országban kértét, hogy menekültként tartsák számon. Magyarországra az utóbbi hónapokban nagy nyomás fekszik, tízezrével özönlenek be a menekültek a déli határvidékről, többek között ezért is szigorította a magyar kormány a menekültek befogadását. – közölte a shamtimes.net

Viszont A német és az osztrák lobbi hatására és Brüsszel nyomására Budapest kénytelen volt enyhíteni a szigorított szabályokon, ezért is nyílt lehetőség arra, hogy a németek visszaküldjék azokat a menekülteket Magyarországra akik először ott lépték az az Európai Unió határát.

Orientalista.hu – Sinoda


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »