Ondruš Szlovákia érdekeit akarja képviselni az EP-ben

Ondruš Szlovákia érdekeit akarja képviselni az EP-ben

Branislav Ondruš, a Hlas-SD EP-képviselője ígéretet tett, hogy a szlovákiai emberek hangja lesz az Európai Parlamentben, és mindent megtesz, hogy mindig a nemzeti-állami érdekeket képviselje.

Ezt hétfői sajtótájékoztatóján jelentette ki.

A Hlas-SD főleg azon fog dolgozni az EP-ben, hogy az európai intézmények figyelembe vegyék a Szlovákiában élők reális igényeit és érdekeit”

Hírdetés

– jelentette ki Ondruš és köszönetet mondott a Hlas-SD szavazóinak. Leszögezte, hogy idehaza is észrevehető munkát fog végezni EP-képviselőként. A szocialisták és demokraták frakciójának tagja szeretne lenni.

Matúš Šutaj Eštok pártelnök szerint jobb is lehetne a Hlas-SD választási eredménye. Úgy véli, hatással volt rá a Robert Fico (Smer-SD) kormányfő elleni merénylet is. Az uniós témákat háttérbe szorították a hazai események, és feltételezi, hogy választóik egy része szolidaritásból Robert Fico pártjára, a Smer-SD-re szavazott.

Šutaj Eštok örül, hogy a Demokrati, az SaS és a Za ľudí-Slovensko koalíciója nem jutott be, mert szerinte ezek a pártok jelentős mértékben hozzájárultak a társadalmi megosztottsághoz. Šutaj Eštok elvárja a PS-től, hogy képviselői ne ártsanak Szlovákiának az EP-ben „mindenféle kitalációkkal”. Örül a magas részvételnek, és reméli, hogy a következő EP-választáson még többen mennek el szavazni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »