Ön szeretne cigány bandaháborút a környékére?

Ön szeretne cigány bandaháborút a környékére?

2019-ben, mikor jelentős balliberális előretörés volt az országban az önkormányzati választásokon, sok helyen azt ígérték, most aztán minden másként lesz, a lakosokat mindenbe (is) bevonják, nélkülük nem születhet semmilyen jelentős döntés. Érden is ez volt az ígéret. Úgy tűnik, azért mégis akadnak kivételek, például ha cigányokról van szó. Milyen meglepő, ugye?

Amint arról korábban hírt adtunk, Érd város polgármestere döntésének értelmében ingyen biztosít telket a cigány önkormányzat számára. A Mi Hazánk több lakossági megkeresést is kapott ezzel kapcsolatban.

Átérezzük, hogy a helyiek nagyon nem szeretnék, ha megépülne ez az úgynevezett roma kulturális központ, s nem holmi előítéletből, hanem tapasztalatból. Ugyanis nagyon jól tudják, a „roma kultúra” miben nyilvánul meg napi szinten. Mert tudni kell, és erről beszélt a Mi Hazánk helyi országgyűlési képviselője, Csott Károly egy interjúban, hogy a környéken, ahová tervezik az intézményt, már így is akadnak cigányok szép számmal.

S hát az „eltérő kultúra” áldásaival el is árasztják a többieket. Szó szerinti értelemben is, ugyanis tele van minden szeméttel. Teljesen logikus az ellenérzés, magyarán ahol vannak cigányok, oda nem szeretnének még többet. Márpedig egy ilyen roma kulturális központ minden bizonnyal még inkább odakoncentrálná őket.

A balliberális városvezetés az egész műveletet titokban hajtja végre. Senkit nem kérdeztek meg erről, a telket nem pályáztatták meg, sőt, a lakosok kérdéseire sem válaszolnak. Se lát, se hall üzemmódba kapcsoltak. De a Fidesz sem igazából tesz semmit, ennek oka pedig nagyon sokak szerint az lehet, hogy továbbra is potenciális szavazóként tekintenek arra a mintegy 5-6 ezer érdi cigányra, akik könnyen lehet, hogy 2019-ben is eldöntötték a balliberálisok (korábban a Fidesz javára) oldalára az önkormányzati választást. Nem elrugaszkodott feltételezés egyébként, hogy ez a telekátadás is egyfajta háttéralku része.

Hírdetés

Tehát a balliberálisok megígérhették a cigány önkormányzati vezetőinek, ha ők mozgósítják a cigányokat a szavazásra, azért cserébe kapnak valamit. Természetesen bizonyíték ugyebár nincs, de miért ne történhetett volna így?

Az ügyet igazán pikánssá teszi egyébként, hogy Érd tavaly nyáron azzal került be az országos hírekbe, hogy egy helyi benzinkúton zajlott le az a cigány vendetta, amelynek halálos áldozata is volt. Mint emlékezetes, pisztollyal, késekkel és kövekkel esett egymásnak két cigány banda, úgy tudni, egy nő miatt. Előtte egész nap hergelték egymást a legnagyobb közösségi portálon. Az üzengetés után a két társaság találkozott, valaki elmenekült, végül üldözték egymást, majd többeket is megkéseltek. Egy ember meghalt, 12-en megsérültek.

Érthetően nem szeretnék az érdiek, ha az ilyen „kulturális” összecsapások helyszíne például a „kulturális központ” előtti tér volna. S például, ha már éppen arra járna egy-két magyar, őket is megkéselnék, mert ugyan miért ne? Mert csúnyán nézett. Vagy csak nézett. Vagy, mert nem volt cigije. De akár csak úgy indok nélkül. Mert az öncélú és primitív erőszak elválaszthatatlanul hozzátartozik ehhez a bűnözői szubkultúrához.

Talán először ez ellen kellene harcolni, nem azon siránkozni, „jaj, miért van ekkora előítélet”, előbb tessék megmutatni, hogy megy a kulturált viselkedés, és majd aztán kulturális központokat felhúzni nekik. Rajta, meg lehet próbálni. Nem mondhatja senki, hogy mi nem vártunk eddig is türelemmel…

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »