"Ön homokos vagy pedofil?" – kérdezte Duterte a Fülöp-szigeteki emberi jogi bizottság vezetőjétől

"Ön homokos vagy pedofil?" – kérdezte Duterte a Fülöp-szigeteki emberi jogi bizottság vezetőjétől

Ezúttal a Fülöp-szigeteki emberi jogi bizottság (CHR) vezetőjének címzett találó üzenetet Rodrigo Duterte: azt kérdezte Chito Gascontól, hogy vajon pedofil-e, amiért a drogellenes háborúval kapcsolatos vizsgálata során a meggyilkolt tizenévesekre összpontosít – írja a The Guardian.

„Miért van ez a fickó ennyire… rámozdulva a fiatalok, különösen a fiúk ügyére? Ön pedofil?” – utalt Gasconra. Úgy folytatta: „Kétségeim vannak. Ön homokos vagy pedofil?” Az államfő azt üzente a bizottság vezetőjének, hogy foglalkozzon inkább más, az országot megzavaró ügyekkel.

Duterte ezt követően azt javasolta a törvényhozóknak: a CHR-nak szánt összeget fordítsák arra, hogy testkamerákat vásároljanak a rendőrök számára. Az emberi jogi bizottság eredetileg 1,72 milliárd pesós költségvetéssel számolt, de a kormány ehelyett 678 milliót ajánlott – erről az összegről beszélt most Duterte.

Chito Gascon egyelőre nem reagált az elnök megjegyzésére.

A Fülöp-szigeteki államfő egyébként számos, nagy visszhangot keltő kijelentést tett:

  • Tavaly szeptemberben például gyakorlatilag Adolf Hitlerhez hasonlította magát azzal a kijelentésével, miszerint a nemzetiszocialista vezető "meggyilkoltatott hárommillió zsidót", ő pedig szívesen lemészároltatna hárommillió kábítószerfüggőt és drogkereskedőt saját hazájában. Később persze bocsánatot kért szavaiért.
  • Decemberben kijelentette, hogy polgármesterként saját kezűleg is végzett feltételezett kábítószeres bűnözőkkel.
  • Márciusban cédák gyermekeinek nevezte az Európai Uniót. Duterte azután kelt ki magából, hogy az Európai Parlament határozatában visszafogottságra és a kábítószer-fogyasztás elleni véres harc újragondolására szólította fel, illetve azt javasolták, hogy rehabilitációs központokat létesítsen a kábítószer-fogyasztók számára.
  • Csupán egy hónapja azt üzente a rendőrségnek, megölhetik azokat „az idiótákat”, akik erőszakosan ellenállnak a letartóztatás során.

(MNO nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »