Ön ért az orvosláshoz? Nem? Akkor itt az ideje, hogy elkezdje megtanulni

Ha a kormány továbbra sem foglakozik érdemben az egészségügy nehéz helyzetével, nagy bajba leszünk.

A Jobbik ezért egészségügyi vitanapot kezdeményez az országgyűlésben, problémák kezelése ugyanis nem tűr halasztást – mondta Lukács László, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint azért van szükség a vitanapra, hogy a parlamenti pártok diskurzust folytathassanak az egészségügy nehéz helyzetéről, a problémákra megoldást találjanak, továbbá a kormány részére cselekvési tervet állítsanak össze az elkövetkező évekre vonatkozóan. Hozzátette: már nem csupán szakkérdésről, hanem nemzeti ügyről van szó, amely valamennyi honfitársunkat érinti.

Lukács Lázló úgy véli: az egészségügy problémáinak kezelése nem tűr halasztást, ezért a vitanapot a lehető leghamarabb szeretnék megtartani. Felhívta a figyelem továbbá az egészségügyben tapasztalható állapotokra:

Hírdetés

a vizsgálatok elvégzéséhez szükséges gépekből elemek hiányoznak. Egyes kórházakban a betegeknek maguknak kell az ellátásukhoz szükséges eszközöket biztosítani. Az egészségügyi dogozóknak magyarországi szinten is a legalacsonyabb az átlagkeresete. Ezen a téren pedig már Szlovákia is lekörözött minket.

A radikális ellenzéki politikus szerint tisztázni kellene, hogy milyen forrásból lehet a béremelést megindítani, továbbá be kellene vezeti az egészségügy életpályamodellt is. Lukács László kíváncsi arra is, hogy mi a kormány és más ellenzéki pártok álláspontja a hálapénzzel kapcsolatban.

A civilek, betegek, és az egészségügyben dogozók hallatják a hunjukat, politikusoknak pedig az a feladatuk, hogy meghallják ezeket, az országgyűlésben pedig jogszabályok segítségével orvosolják a problémákat, ez esősorban a kormány felelőssége – hangsúlyozta Lukács László.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »