Ön elhiszi a NASA-nak, hogy szeptemberben nem halunk meg?

Semmilyen óriás aszteroida nem fenyeget azzal, hogy a jövő hónapban összeütközne a Földdel és megsemmisíti az amerikai kontinens egy részét – közölte a NASA, cáfolva az elmúlt hetekben az interneten keringő híreszteléseket.  

„Semmilyen tudományos alap, szemernyi bizonyíték sincs arra, hogy egy aszteroida vagy bármely más égitest összeütközne a Földdel az adott időpontban. Ha lenne bármilyen nagy égitest, amely ilyen pusztítást okozna szeptemberben, akkor már tudnánk róla valamit” – közölte Paul Chodes, a NASA pasadenai Jet Propulsion Laboratóriumának illetékese, az üstökösök és aszteroidák megfigyeléséért felelős program irányítója.

Hírdetés

Az elmúlt hetekben arról terjedtek hírek az interneten, hogy szeptember 15. és 28. között egy nagy aszteroida fog becsapódni a Földbe Puerto Rico közelében, és hatalmas pusztítást visz végbe az Egyesült Államok, Mexikó, a karibi térség, Közép-Amerika és Dél-Amerika északi körzeteinek partvidékein.

„Valamennyi manapság ismert aszteroida esetében 0,01 százalék az esély arra, hogy a Földdel ütközzön a következő 100 évben – tette hozzá az illetékes.

A NASA földi és a világűrben lévő teleszkópjaival észleli, követi és regisztrálja az összes olyan aszteroidát és üstököst, amely a Földtől 48 millió kilométerre halad el – tette hozzá a NASA közleménye, megjegyezve, hogy semmi olyant nem észleltek, amely komoly fenyegetést jelentene a Földre a belátható jövőben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »