Ömlenek a belépők a magyar országhatárra, ismét átszervezést rendeltek el

Vasárnap 19 óráig ismét csak a belépő forgalom használhatja a Röszke Közúti Határátkelőhelyet.

Az intézkedést a Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében rendelték el péntek és szombat után ismét, 2020. január 5-én 10 óra 15 perctől. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát tovább növelve csökkentse a várakozási időt Röszkén. Ezzel egyidejűleg

az autópályaátkelő belépő oldalán kilenc sávon biztosítanak lehetőséget az átlépésre, így a két röszkei átkelőn összesen 13 forgalmi sávon léphetnek be az utasok.

A kilépő utasok a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet használhatják Szerbia felé. A két átkelő teljes kapacitáson üzemel.

Hírdetés

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

A rendőrség honlapjának adatai szerint a röszkei autópálya-határátkelőhely belépőoldalán a személygépkocsival és az autóbusszal érkezőknek egyaránt háromórás várakozásra kell számítaniuk.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget, Kübekháza vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi három átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe.

Fontos hangsúlyozni, Kübekházán, Tiszaszigeten és Ásotthalmon csak a szerb, valamint a schengeni és az uniós tagországok állampolgárai léphetnek át, illetve autóbusz kivételével csak a személyforgalom veheti igénybe.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »