Olyan irtószerre lenne szükség, ami nincs az országban

Olyan irtószerre lenne szükség, ami nincs az országban

A most tapasztalható szúnyoginvázió esetében már egy speciális irtószerre lenne szükség, de olyan nincs az országban, állítja egy biológus. 

A Tiszán levonuló kettős árhullám miatt elviselhetetlenül sok a szúnyog Szeged és környékén, mondta a Délmagyarnak nyilatkozó szakember. Szepes­szentgyörgyi Ádám szerint létezik olyan technológia, ami az összes eddiginél hatékonyabb, csak éppen még nem érkezett meg Magyarországra. Ez az úgynevezett granulátumos szórás. Ez azért lehet hatékony, mert a folyékony permetszerrel szemben az apró golyócskák valóban elérik a céljukat. Azaz átjutnak a fák lombkoronáin, és elérik a vizet, ahol a szúnyoglárvák vannak.

A biológus számos további tanáccsal is szolgált, amelyekkel enyhíteni lehet a szúnyogok okozta kellemetlenségeken.

Hírdetés

Borzasztó, tragikus

A vásárhelyi strand fürdőzői szerint is „borzasztó és tragikus” a helyzet szúnyogfronton. A megyei lap által megkérdezettek szerint legalább tízszer több a szúnyog, mint korábban, ráadásul jobban csípnek. A polgármester azt ígérte, hogy szombaton gyérítenek.

Közben a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely csütörtöki tájékoztatóján azt közölte, hogy a kormány cselekedni fog, minden eddiginél több szúnyogirtásra kerül majd sor.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »