Olyan hülyét csinált magából az MSZP-s képviselő, hogy azért jegyet kéne szedni

Olyan hülyét csinált magából az MSZP-s képviselő, hogy azért jegyet kéne szedni

Nehéz dolog arról írni, hogy vannak emberek, akik már nem értik a mai világot. Már nem értik, mert beszívta őket a sok évtizedes megszokás, például arról, hogy őket el kell ismerni, pedig igazából már felismerni sem túl érdemes.

Korózs Lajos ilyen ember.

Nem azért, mert ő Korózs Lajos, hanem azért, amit tegnap művelt. Az MSZP parlamenti képviselője, aki a hetvenes és nyolcvanas években lelkesen szervezte egy tömeggyilkos diktatúra ifjúsági szervezetét, a KISZ-t, most azt mondja,

nem tudja elképzelni, hogy az emberek elfelejtik a Jobbik múltját.

Pontosabban, hogy elfelejtik azt, hogy Vona Gábor horogkeresztes plakáton hirdette az eszmét, a gyilkos, bűnös gondolatokat, és most majd elhiszik neki, hogy reggel ő is csipásan kel, és nem az az első gondolata, hogy kit, s hogyan kéne bántani.

A vád bizonyítéka, amit Korózs próbált minél hitelesebben eladni a szavazóknak nézőknek:

Kapaszkodjanak meg, ezért jegyet kéne szedni

A kicsit sem megrendezett szituációba a képviselő egy kinyomtatott plakáttal csapódott be. A baj csak az volt, hogy a horogkeresztes, értelmes ember számára azonnal átlátszó ábrázolást Korózs komolyan vette, és

azt mondta, valami szarvasi szervezet készíthette.

Hírdetés

Csakhogy Szarvas nem egy település, hanem

egy grafikus művészneve,

aki folyamatosan kép- és videomanipulációkkal illusztrál politikai véleményeket az Index számára. Itt pedig 2014-ben éppen lenácizta a pártot, ahogyan Korózs is most.

A műsor kedden ment le, és pont az Index hívta fel rá a figyelmet. 10:40-től látható a tragédia:

Egyébként az eredeti plakáton egy szív alak volt, olyan szavakkal kitöltve, mint barátság, szeretet, vidámság, harmónia, hit, és így tovább, egészen a hazafias dolgokig.

Az eredeti kép:

Mondanám erre, hogy hatalmas kapufa, de még a végén orbáni szlenggel gyanúsítanának meg. Az azonban így is tragédia, hogy az ATV-n keresztül ezernyi naiv tévénéző kaphatott joggal a szívéhez egy nettó baromság, egy buta hazugság miatt. De ma ezt hívjuk politikának, meg közéletnek. Aztán meg szavazásnak.

Szóval egyrészt Korózs Lajos, és maga az MSZP az élő bizonyíték rá, hogy az emberek igenis felejtenek.

Másrészt pedig ha ma tényleg ott tartunk, hogy a felejteni való bűnöket nem egy ország szétlopása mögött kell keresni, hanem internetes mémekben, karikatúrákban és trollkodásokban,

akkor ott valami nagyszerű dolog kezdődött el.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »