Oltási maratont tartanak a csíksomlyói búcsú alatt, Böjte Csaba is beolttatja magát

A Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház a csíksomlyói búcsúval egyszerre oltási maratont szervez. Pénteken 15–20 óra között, szombaton 8–20 óra között, vasárnap 8–15 óra között előjegyzés nélkül, mindössze a személyi igazolványuk felmutatásával kaphatnak oltást az érdeklődők – írja a Maszol.ro. A maraton helyszíne a csíksomlyói kórház udvara lesz, és az egészségügyi szakemberek azt remélik, hogy sok zarándok él majd a lehetőséggel.

Hírdetés

Az érdeklődők a Pifzer-BioNTech és a Johnson&Johnson vakcinája közül választhatnak. Előbbit 16 éves kortól adják, míg utóbbit 18 éves kortól. A kiskorúak csak az egyik szülő jelenlétében juthatnak oltáshoz.

A Maszolnak Tar Gyöngyvér azt is elmondta, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes azt is vállalta, hogy a nyilvánosság előtt adatja be magának az oltást, és erre ösztönzi a zarándokokat is. Böjte Csaba korábban már átesett a fertőzésen, így valószínűleg vannak antitestjei, így számára nem volt sürgős a vakcina beadatása. „Ennek ellenére vállalta, hogy beoltatja magát” – mondta Tar Gyöngyi. (maszol.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »