Oltási igazolás hamisításának gyanújával tartottak házkutatásokat. Egy orvosnál is jártak

Oltási igazolás hamisításának gyanújával tartottak házkutatásokat. Egy orvosnál is jártak

Három megyében folyt a razzia, hat embert, köztük egy orvost hallgatnak ki.

A Temesvári Gazdasági Bűnözés Elleni Nyomozószolgálat munkatársai szerda reggel házkutatást tartottak hat Mehedinți, Gorj és Temes megyei lakcímen. A gyanú szerint itt olyan személyek tartózkodtak, akik egy oltási igazolást hamisító hálózat tagjai.

A nyomozás néhány hónappal ezelőtt kezdődött, amikor súlyos állapotban került kórházba egy olyan páciens, aki oltási igazolást mutatott fel anélkül, hogy megkapta volna a vakcinát.

A kihallgatásra bevittek között volt egy Mehedinți megyei orvos is. Aki a gyanú szerint a kérelmezőket úgy jegyezte be az oltási nyilvántartásba, hogy nem kapták meg a vakcinát. Az oltóanyagadagokat a mosdókagylóba öntötték ahelyett, hogy beadták volna az embereknek.

Hírdetés

A nyomozók forrásai szerint az orvos több tucat embert oltott be „papíron” országszerte.

A rendőrség házkutatást tartott az orvos rendelőjében és Mehedinți megyei otthonában is.

A nyomozók házkutatást tartottak egy férfi lakásán a Temesvár melletti Kisgyarmatpusztán (Giarmata Vii) is, akit azzal gyanúsítanak, hogy segített ügyfeleket találni a „fizetős” oltási igazolványokra.

A meghallgatásokra a Temesvári Bíróság Mellett Működő Ügyészségen kerül sor. A nyomozás hamisítás, okirat-hamisítás és betegség elleni küzdelem meghiúsítása bűncselekményének gyanújával folyik.

(news.ro, hírszerk.)

Fotó: Román Rendőrség


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »