Oltanak influenza ellen

Oltanak influenza ellen

A családorvosi rendelőkben már igényelhető az influenza elleni védőoltás, az ingyenes vakcinára a 65 év fölöttiek, a krónikus betegek, valamint az Egészségügyi Minisztérium által kijelölt kockázati kategóriákhoz tartozó személyek jogosultak – közölte a megyei közegészségügyi igazgatóság járványtani osztálya.

Idén 6200 adag influenza elleni védőoltást igényelt a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, a napokban ennek fele érkezett meg. Az oltóanyag-szükségletet a családorvosok igénylései, valamint az Egészségügyi Minisztérium által megjelölt kockázati csoportokhoz tartozók létszámának megfelelően állították össze. A járványtani szakemberek hangsúlyozzák, az influenza elleni védőoltás rendkívül fontos szerepet játszik az influenza- és a koronavírussal való egyidejű megfertőződés kockázatának csökkentésében, szövődmények kialakulásának megelőzésében. A 65 év fölöttiek egészségi állapotuktól függetlenül jogosultak az ingyenes oltásra. A további kedvezményezett kategóriák: a krónikus betegségben szenvedők, a várandós nők, az egészségügyi intézményben tartósan ápolt gyermekek és felnőttek, az ápolást, gondozást nyújtó egészségügyi és szociális intézmények dolgozói és bentlakói, illetve az egészségügyi dolgozók (főként a transzplantációs, az onkológiai, a hematológiai, a dializáló, szülészeti-nőgyógyászati, felnőttek és gyermekek számára intenzív ellátást nyújtó, valamint a krónikus belgyógyászati osztályokon a betegekkel közvetlen kapcsolatba kerülő személyek).

Hírdetés

A vakcina szétosztását már megkezdték, a családorvosok saját rendelési idejükben oltanak az általuk kijelölt program szerint.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »